The Javea Triangle De Javea Driehoek

The Javea Triangle De Javea Driehoek


Javea, een kustplaats aan de Costa Blanca, biedt de perfecte mix van geschiedenis en cultuur met stijlvolle en moderne gebieden. In een soortgelijk contrast ligt de rustige Middellandse Zee voor de deur en hoef je alleen maar achterom te kijken voor een ruige bergachtige achtergrond, die de enorm indrukwekkende en zonovergoten 'Montgo' opdoet. De ideale natuurlijke bescherming tegen wolken, die proberen te blijven hangen om zo je zon te blokkeren. Javea is onderverdeeld in drie belangrijke gebieden: el pueblo viejo (de oude stad), el arenal (een kustplaats) en el puerto (de haven). Hoewel ze allemaal op ongeveer 30 minuten lopen van elkaar liggen, hebben alledrie de gebieden hun eigen karakter en sfeer, wat zorgt voor de perfecte driehoek om je dagen rond te plannen.


El pueblo viejo - Een buitengewoon historisch en charmant deel van Javea, gelegen op 2 km van het zandstrand. Je wordt terug in de tijd vervoerd en je flaneert op smalle geplaveide straatjes, op zoek naar leuke koffie tentjes en restaurants om de voeten omhoog te gooien en te kijken hoe de wereld voorbijgaat. El pueblo viejo heeft nog veel meer te bieden dan dat. Hier vind je ook het gemeentehuis en andere belangrijke gebouwen zoals overheidsgebouwen, banken en het museum. Op welke plek je je ook begeeft, je kunt niet anders dan vol ontzag omhoog kijken naar de prachtigste gotische kathedraal waar het gebied mee gezegend is. Een rustige plek om te wonen en die nog steeds rijk aan cultuur is. Dit is te danken aan een aantal Spaanse families die hier het gehele jaar door verblijven.


El arenal- Een ander soort sfeer dan El Pueblo Viejo, maar minstens zo aangenaam. Dit is de strandzijde van de stad en je vindt hier een prachtige uitgestrekte zanderige kustlijn met overal palmbomen. Het perfecte strand, groot genoeg voor alle gebruikelijke activiteiten aan zee. Het mooie ervan is dat achter je langs de boulevard een scala aan stijlvolle restaurants, cafés en winkels vindt. Welke plek je ook kiest om te bezoeken, je hebt gegarandeerd een prachtig uitzicht op de horizon, met een prachtige blauwe zee en zeilbootjes. Absoluut het meest levendige deel van de stad en wanneer de zon ondergaat doet el arenal zeker zijn naam eer aan. Veel cafés blijven open tot in de vroege uurtjes en wanneer het toeristische seizoen in de zomer aanbreekt, bruist deze plaats! Er is een mooie variëteit aan villa’s te koop in Javea Spanje. Ook zijn er veel appartementen te koop in Javea. Over het algemeen prachtig onroerend goed, met elk hun eigen karakter. Geen enkel huis is groter dan een vastgestelde hoogte, vanwege bouwvoorschriften die ervoor waken dat hoge gebouwen de levendige atmosfeer en prachtige uitzichten, waar el arenal om bekend staat, verpesten.


El puerto- Een verrukkelijk deel van de stad. Of je nu 's ochtends geniet van een heerlijke kop koffie, terwijl je naar de zonsopgang staart of een eigenzinnige tapasbar zoekt voor een late avondmaaltijd. Dit is de vissershaven en het havengedeelte van de stad, waar elke dag een overvloed aan verse zeevruchten wordt aangevoerd en de meeste restaurants in de nabije omgeving worden bevoorraad. El Puerto is een prachtige plek om te ontspannen, tot rust te komen en te genieten van het perfecte uitzicht van de baai. Er zijn ook een aantal smalle steegjes te vinden met op elke hoek nieuwe bars en restaurants om te ontdekken. Ook is er een prima formaat bioscoop om de nieuwste film te bekijken.


De drie gebieden bij elkaar creëren een prachtige variëteit aan authentieke Spaanse cultuur en moderne diversiteit. De huidige bevolking van Javea, die voornamelijk bestaat uit Engelse, Nederlandse en Duitse gezinnen, is goed geïntegreerd en maakt hier deel uit van de samenleving. Je kunt kiezen uit een mix van internationale en openbare scholen en zijn veel huizen te koop in Javea Spanje. Javea is niet langer alleen maar een vakantieparadijs, het is een plek dat je ‘thuis’ kunt noemen. Of je nu een gezin hebt, een stel bent of alleen bent, wie droomt er niet van een huis kopen in Javea. De driehoek, die het juweel van de Costa Blanca wordt genoemd?