Costa Blanca Noord een heerlijk klimaat waarvan het hele jaar door genoten kan worden.

Costa Blanca Noord, een heerlijk klimaat waarvan het hele jaar door genoten kan worden.

Zachte winters en warme zomers, het leven in de regio Costa Blanca Noord is het hele jaar door aangenaam. Met gemiddeld 320 zondagen per jaar en een regenbui op zijn tijd garandeerd toch dat de regio een prachtige beplanting en altijd mooi groen aanzien heeft.

Het klimaat aan de Costa Blanca Noord is niet alleen heerlijk omdat het hele jaar door van aangename temperaturen genoten kan worden, het is ook nog eens het gezondste klimaat ter wereld, volgens de World Health Organisation, en de regio is daarvoor is zelfs officieel zo aangemerkt.

De Costa Blanca Noord

De Costa Blanca, de witte kust, roept het beeld op van witte stranden met wuivende palmen. Deze 160 kilometer lange kust is echter ook een streek met rots- en kiezelstranden. In de regio Costa Blanca Noord, met plaatsen als Denia, Javea, Moraira/Teulada, Benissa, Pego en Jalón treft u een bloeiende regio met vele mogelijkheden. De lange zandstranden van Denia, de geweldige rotspartij van Cabo San Antonio of Cabo la Nao in Javea, de prachtig groene vallei met fantastische vergezichten in Pego en Jalón… een sterk wisselend landschap dat voor iedere zonliefhebber dé gewenste woonstek biedt.


Zonsondergang in Denia

En met de gewenste locatie houdt de regionale diversiteit natuurlijk niet op, ook op activiteitengebied is een zeer ruime keuze aan mogelijkheden. Watersporten kunnen aan de hele kuststreek optimaal beoefend worden, voor de golfliefhebbers staan in de regio een viertal prestigieuze golfbanen ter beschikking, en een echte natuurliefhebber raakt noch aan de kuststreek, noch in de binnenlanden uitgekeken of uitgewandeld.Watersport kan aan de hele kusstreek bedreven worden. 

De stad Denia is met 43000 inwoners de grootste stad -en hoofdstad- van de regio, en is aan de voeten van de 753 meter hoge berg Montgó rondom een imposant 13e eeuwse kasteel gebouwd. Dénia is een stad die al in de 8e eeuw voor Christus bestond en is sindsdien door verschillende culturen hoogst gewaardeerd en beïnvloed. In Dénia kan van ruim 20 kilometer zandstrand genoten worden, van de prachtige natuur op de berg Montgó en de zone genaamd Las Rotas, en zeker niet in de laatste plaats van culinaire hoogstandjes in de vele gerenommeerde restaurants die de stad rijk is.Dé foto van Denia, vanuit de haven, met uitzicht op het kasteel. 

Javea, met 30000 inwoners, is een paradijselijk stadje dat alleen de allerhoogste levensstandaard garandeert. In Javea, met verschillende baaien en prachtige vergezichten, zijn vele luxueuze nieuwe villawijken waar prachtige objecten aangeboden worden. Een klein paradijs op aarde.


Javea: Veel prachtige baaien.

Moraira/Teulada en Benissa, hebben 9500 en 12500 inwoners en zijn absoluut uniek qua levensstandaard. Moraira/Teulada heeft misschien wel de modernste dorpskern van de hele regio. Een jachthaven, die overigens ook in Denia en Javea aanwezig is maken deze oorden ook voor booteigenaren zeer interessant.


Het stadje Pego, met 11000 inwoners en het meest noordelijk gelegen stadje van de Costa Blanca, ligt 10 kilometer landinwaarts en is de laatste jaren enorm in opkomst onder de huiseigenaren. De prachtige villa’s in de Pego Vallei garanderen een verrijkend uitzicht over de vallei en de Middellandse Zee, terwijl in de directe woonomgeving van enorme rust en natuur genoten kan worden.


Pego: Heerlijke tapas en vele sinaasappel plantages.

Jalón, met slechts 2900 inwoners, is de kern van de Jalón Vallei, internationaal bekend door de autochtone wijnbouw, prachtige natuur en gezonde klimaat. Jalón is nog een echt oud dorpje, waar de tijd heeft stilgestaan en mede dankzij die charme is de plaats zeer geliefd onder de eigenaren die nog het authentiek Spaans binnenland prefereren boven de meer bevolkte kusstreek.

De Costa Blanca Noord, regionaal gekenmerkt onder de naam "Comarca La Marina Alta” is een zeer geliefde streek voor Europese residenten, de streek biedt behalve een ongeëvenaarde natuurlijke woonkwaliteit ook vele diensten die geheel op Europese inwoners afgestemd zijn. Medische assistentie, restaurants, residentenverenigingen

De Costa Blanca is zeer goed bereikbaar vanuit alle Europese landen. De luchthavens van Valencia en Alicante liggen elk respectievelijk 80 en 65 kilometer afstand en er is dagelijks vliegverkeer van en naar de regio. Met de auto is de Costa Blanca Noord eveneens zeer goed bereikbaar, de autosnelweg A7 doorkruist de regio en verbindt haar met overig met west en centraal Europa.