4 Mooie attracties aan de Costa Blanca

4 Mooie attracties aan de Costa Blanca

huis kopen javea

Intro


Het gezegde luidt: "Schoonheid is in het oog van de toeschouwer" en nu ik meer dan 3 jaar in Spanje woon, ben ik het daar volledig mee eens. Sinds mijn verhuizing naar Javea voor werk ben ik echt weggeblazen door de levensstijl hier en hoeveel charmante en heerlijke plaatsen er zijn om te bezoeken, elk zo esthetisch als de volgende. Er gaat geen dag voorbij waarin ik niet naar de zonsondergang staar en mezelf eraan herinner hoeveel geluk ik heb om hier te wonen. Ik wilde enkele van de attracties delen waarvan ik het geluk heb om ze voor de deur te hebben, en terwijl ik nu mijn koffie op het balkon drink, heb ik daar deperfecte tijd voor.


De Algar watervallen


De rivier de Algar stroomt bijna precies tussen de stad Callosa d'en Sarria en Altea in. Een excursie naar de Algar watervallen is de perfecte manier om af te koelen met temperaturen die in de zomermaanden oplopen tot 32 graden aan de Costa Blanca (nog een voordeel aan mijn verhuizing). Een verzameling natuurlijke watervallen die letterlijk adembenemend zijn, vooral na een duik in het verfrissende water. Ik vroeg mezelf af of ik, als ik het geluk had dichterbij te wonen, de watervallen elke dag zou bezoeken. Een duik in een natuurlijk zwembad is gezonder voor de huid dan een bad, toch?


Calpe Peñon


Nu op naar de elegante badplaats Calpe en een activiteit die iets meer fysiek uitdagend maar zeker de moeite waard is. Niet ver van mijn woonplaats Javea ligt een skyline die wordt gedomineerd door de machtige rots van Peñon de Ifach. Een Natuurpark van 332 meter lang, dat van nature verbonden is met de kustlijn sinds het begin der tijden. De wandeling van 3 uur naar de top is niet bedoeld voor mensen met een zwak hart of voor degenen die niet de beste zijn met hoogtes, maar de eenvoudigweg ontzagwekkende uitzichten vanaf de top, uitkijkend over de jachthaven van Calpe, moet een van de meest pittoreske picknicks zijn die ik ooit heb gehad. Neem voldoende snacks en een overvloed aan water mee en geniet van de wandeling in uw eigen tempo.


Stad van Valencia


Een recente uitstap naar de derde grootste stad van Spanje zal lang in mijn geheugen blijven hangen. Slechts een uur rijden van Denia en met een constante stroom van snelle treinen die het verbinden met de stad Madrid in minder dan twee uur, is Valencia een plek waar ik mijn thuis van zou kunnen maken. Je wordt helemaal verwend met geschiedenis en architectuur, en je merkt dat je doelloos ronddwaalt tijdens het kijken naar de bezienswaardigheden om alleen maar te worden verblind door de brandende zon. Een snelle pitstop voor een aantal van de meest traditionele en authentieke Spaanse gerechten die ik heb geproefd, en een kans om alles op te nemen, zoals het brood in mijn Paella-bord. Doe er als bonus ook nog een mooi strand bij.


De schilderachtige stad Denia


Als ik ooit mijn droom zal realiseren om een traditioneel Spaans herenhuis, vol met karakter, te bezitten dan is Denia de plaats voor mij. Een buitengewoon levendige plek die elk vakje aanvinkt, of het nu de architectuur is, van moderne restaurants en bars tot het oude en historische kasteel van Denia of de eindeloze gouden stranden die zich uitstrekken voor zover je kunt zien. Denia is ook een feeststad, met feesten het hele jaar door. Begin uw dag met een aantal vers gevangen visgerechten in een van de levendige vissershavenmarkten en maak het af door een van de kleurrijke en muzikale feesten te beleven, klinkt als een plan!


Outro


De Costa Blanca is echt een prachtig stuk paradijs, met iets voor iedereen. Het heeft zelfs een van de beste klimaten in Europa. Sinds ik hier woon hoef ik me geen zorgen meer te maken over het bezit van een paraplu, ik word bijna elke ochtend wakker voor de zon die door de zonwering naar binnen valt, geweldig voor de geest, lichaam en ziel. Iets waar we allemaal aan kunnen wennen zou ik zeggen!