Reizen vanaf Denia met de Balearia Ferry

Denia is een moderne havenstad die zijn originele uitstraling heeft behouden en een geweldige bestemming is voor een vakantie. Het heeft een levendig nachtleven en is een van de belangrijkste vertrekpunten voor reizen rond de Balearen.

De veerboot van Denia naar Mallorca vaart 1 à 2 keer per dag en de ticketprijzen beginnen bij 70 euro. De veerboten van de Balearen zijn snel en comfortabel waardoor ze een populaire keuze zijn voor reizen over zee.

Makkelijk te vinden

Reizen met de veerboot vanuit Denia is een comfortabele manier om de Balearen en vele andere bestemmingen in Spanje te bezoeken. De reis is snel en comfortabel en de veerboten bieden uitstekende zitplaatsen in verschillende prijsklassen om aan uw wensen te voldoen.

Een van de meest populaire routes is de overtocht met de Balearia veerboot van Denia naar Ibiza. Er varen 7 veerboten per week tussen de twee havens en de reis duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten.

Om tijd te besparen boekt u uw overtocht online op Ferryhopper. Met real-time informatie kunt u alle beschikbare vaarschema's vinden en gemakkelijk een ticket boeken. U kunt ook prijzen en maatschappijen vergelijken voor de beste optie!

Naast een snelle en comfortabele veerdienst kunt u ook genieten van alle verschillende faciliteiten aan boord. De veerboten zijn voorzien van airconditioning en bieden naast hutten ook verstelbare stoelen met veel bewegingsruimte.

De veerboot tussen Denia en Palma de Mallorca wordt verzorgd door Balearia, de enige maatschappij die deze route aanbiedt. Het is een reis van 126 zeemijl (233 km) die ongeveer 5 uur duurt en aan de boeking zijn geen extra kosten verbonden.

Als u niet wilt wachten op de volgende boot is het alternatief, een Fast Ferry, een boot van 124 meter die alleen zitplaatsen heeft. Dit is de snelste verbinding en u kunt aan boord gaan bij het Nautische Station in Moll de la Pansa in de haven van Denia.

Deze milieuvriendelijke veerdienst verbindt Denia en Formentera en is niet alleen goedkoop, maar ook snel waardoor u uw dag optimaal kunt benutten.

Tijdens het hoogseizoen zijn er vier afvaarten per dag. U kunt dus in de ochtend, middag of avond reizen en zo het meest gunstige aankomsttijdstip kiezen!

Als u op zoek bent naar een leuke manier om van Denia naar Ibiza te reizen dan is de Balearia-veerboot een ideale keuze. De veerboten van Balearia zijn snel, comfortabel en betrouwbaar en de bemanning is altijd vriendelijk en behulpzaam.

Makkelijk om aan boord te gaan

Denia is een stad aan de oostelijke kust van Spanje en biedt bezoekers fantastische stranden, culturele bezienswaardigheden, een bruisend nachtleven en een fascinerende geschiedenis. Het is een geweldige uitvalsbasis voor een bezoek aan de Balearen waaronder Ibiza, Formentera en Mallorca.

Reizen met een veerboot van Balearia is een uitstekende manier om de eilanden te verkennen en de meest interessante bezienswaardigheden te bezoeken. De schepen van deze maatschappij vertrekken regelmatig vanuit Denia naar Ibiza, Formentera en Mallorca.

Daarnaast heeft de Balearia ook een dagelijkse vaart tussen Barcelona en Alcudia. Deze veerboot vertrekt om 21.45 uur en heeft 5 uur en 45 minuten nodig voor de reis.

De schepen van deze maatschappij zijn uitgerust met een aantal voorzieningen om het de passagiers zo aangenaam mogelijk moet maken zoals verstelbare stoelen op de bovendekken (in tegenstelling tot traditionele), een speelruimte voor kinderen, foodtrucks op het buitendek en VIP-lounges met panoramisch uitzicht van slim glas dat zich aanpast aan de lichtomstandigheden.

Wie zijn huisdier wil meenemen kan een speciale huisdiercontainer aan boord van de veerboot huren. Deze zijn speciaal ontworpen en toegerust voor een veilig en comfortabel transport van dieren. De containers bevinden zich op het autodek, in het laadruim of andere delen van het schip waar voldoende ventilatie is en beschutting tegen regen en kou.

Het is belangrijk dat als u met uw huisdier reist, u een eigendomsbewijs zoals een registratiebewijs van het dier overlegt. Dit moet worden getoond bij het inchecken, aan boord gaan en bij het verlaten van het schip.

Als u met uw huisdier op een veerboot reist, moet u de bemanning bij de boeking en het aan boord gaan hierover informeren zodat zij ervoor kunnen zorgen dat uw huisdier in de juiste container of reisbox wordt geplaatst. Voor deze reis dient u huisdier in goede gezondheid te zijn en het mag geen lichamelijke aandoeningen hebben.

Bij het inschepen moeten alle passagiers hun nationale identiteitsbewijs (ID-kaart of paspoort) en rijbewijs tonen om hun wettelijke identiteit aan te tonen. Zij kunnen ook de reisdocumenten tonen zoals een Spaans rijbewijs of een internationale identiteitskaart van het land van herkomst.


Makkelijk om van boord te gaan 

Denia is de thuishaven van Ferry Balearia en hun nieuwe snelle veerboot de Eleanor Roosevelt die de haven van Denia verbindt met Ibiza en Mallorca. Het schip vaart één keer per dag en vertrekt om 17.00 uur en komt om 18.15 uur aan in de haven van Ibiza.

Het 123 meter lange schip is een van de langste snelle veerboten ter wereld en biedt alle faciliteiten voor een comfortabele reis. Het beschikt over hutten, een premium lounge en alle diensten die u mag verwachten aan boord van een veerboot van topkwaliteit zoals gratis Wifi, een TV en muziek als ook een restaurant.

Van boord gaan is eenvoudig dankzij de speciale terminal in de haven van Denia. Er rijden voldoende bussen om de passagiers naar Ibiza-stad brengen. Bovendien zijn ook taxi’s en huurauto’s beschikbaar.

Voor mensen met mobiliteitsproblemen zijn er aangepaste plekken voor rolstoelen en invalidentoiletten. Om het van boord gaan te vergemakkelijken zijn er ook speciale rolstoelankers.

Ook huisdieren zijn welkom op de veerboten van Balearia, er zijn tal van opties om aan uw wensen tegemoet te komen. Ze kunnen reizen in een huisdiervriendelijke hut of u kunt een eigen box boeken in een speciaal voor huisdieren ontworpen ruimte.

Dankzij het beleid van Balearia kunnen huisdieren de Middellandse Zee oversteken van Spanje naar Frankrijk, de Canarische Eilanden, Algerije en Marokko. Naast de bovengenoemde routes kunt u ook huisdiervriendelijke veerboten boeken naar Florida en de Bahama's of naar het Caribisch gebied!

Op geselecteerde routes kunt u veerboot-hotelpakketten met korting kopen. Deze zijn online te boeken bij Ferry Balearia en bieden een korting op de ticketprijs.

We adviseren om vooraf te boeken en het hoogseizoen te vermijden. Als u buiten de piektijden reist, zijn er voldoende goedkopere tickets verkrijgbaar.

Balearia heeft bovendien een partnerschap met de Spaanse staatsspoorwegmaatschappij Renfe Operadora die kortingen biedt op treinreizen. Zodra u de veerboot hebt geboekt is er een link op uw boekingsformulier die een Renfe promo code creëert die kan worden gebruikt om een korting te krijgen op toekomstige treinreizen.

Als u zoekt naar een betaalbare manier om naar Denia te reizen of een ontspannen dagtocht wilt maken dan biedt de Balearia-veerboot een uitstekend arrangement! Mister Ferry regelt uw reis snel en tegen zeer gunstige prijzen.

Makkelijk bereikbaar

Als u van Denia naar Formentera wilt reizen is de Balearia veerboot een goede optie. Het is een snelle en gemakkelijke verbinding tussen de twee havens in iets meer dan 2 uur. Tijdens het hoogseizoen zijn er 4 afvaarten per dag zodat u op het meest geschikte moment kunt reizen.

Een van de voordelen van deze dienst is dat u gemakkelijk online tickets kunt boeken. U kunt alle veerboot-opties van Denia vergelijken en zo de beste prijzen vinden voor uw reis.

De haven van Denia ligt in de regio Valencia in Spanje en is het belangrijkste vertrekpunt voor reizen naar de Balearen. Het is een populaire bestemming voor reizigers die de Middellandse Zee willen bevaren.

Denia is het hele jaar door een aangename plaats om te bezoeken met veel natuurschoon. U kunt ook genieten van ontspannende stranden, heerlijk eten en een verscheidenheid aan winkelmogelijkheden.

U kunt te voet naar het strand van Denia gaan en de haven van de stad is gemakkelijk bereikbaar per taxi of bus. Als u uw tijd op het eiland het beste wilt benutten, is een auto een prima optie.

Als u uw eigen auto mee wilt nemen op de veerboot dan moet u rekening houden met enkele belangrijke voorschriften. Ten eerste moet u altijd de technische gegevens van uw voertuig (lengte, hoogte en motortype) aantonen bij aankomst in de haven. Zo kan het boordpersoneel controleren of uw auto geschikt is voor de veerboot.

Een andere belangrijke regel is het rookverbod. Het is verboden te roken in de hutten en passagierslounges omdat het de kwaliteit van de lucht aantast.

Er zijn volop mogelijkheden voor ontspanning in Denia met zijn levendige nachtleven en spectaculaire stranden. U kunt kiezen uit een reeks activiteiten zoals watersporten, snorkelen en duiken. De stad heeft ook vele restaurants en bars waar u kunt genieten van heerlijke lokale gerechten.