Vissen in Denia

Het stadje Denia aan de noordelijke Costa Blanca is een van de populairste bestemmingen langs de Spaanse kust en vooral geliefd bij buitenlandse toeristen vanwege de fijne zandstranden en het kasteel uit de 11e eeuw dat midden in de stad ligt.

Het kustlandschap is spectaculair en de vaarwateren zijn een paradijs voor vissen. Het is dan ook een uitgelezen gebied, vooral voor de sportvisserij. Bent u op zoek naar kust- of zeevisserij, Denia heeft voor elk wat wils.

Kustvisserij

Kustvissen is een leuke en spannende manier om een dag met familie of vrienden op het water door te brengen. Het is bovendien een geweldige manier om meer over de sport te leren en andere vissers in uw omgeving te ontmoeten.

Kustvisserij is vooral interessant voor het vissen op roodbaars, forel, gevlekte zeeforel, bot en andere vissoorten. Veel van deze vissen voeden zich met garnalen.

In tegenstelling tot de zeevisserij is de kustvisserij veel rustiger en vraagt dan ook om kleinere boten en lichter visgerei. U kunt ook meer vis vangen dan bij het vissen op zee.

Denia is een levendige en bloeiende toeristische bestemming met honderden bars en restaurants, een kasteel uit de 11e eeuw, feesten, de haven, stranden en de nabijgelegen Balearen (Ibiza ligt op slechts twee uur varen met de veerboot). De stad heeft ook een grote visserijvloot en elke dag een drukke vismarkt in de haven.

Zeevisserij

Buitengaats vissen is een uitstekende manier om een dag op het water door te brengen en u kunt dan echt grote vissen vangen. De diepe wateren van de oceaan zijn de thuisbasis van een reeks grote vissen zoals blauwvintonijn, mahi mahi, wahoo en kingfish.

Offshore trips kunnen lang of kort zijn en er worden verschillende technieken toegepast afhankelijk van het soort vis waar u naar zoekt. Drijvend vissen is een van de populairste offshore technieken waarbij aashaken achter de boot aan slepen om roofvissen te lokken.

Een andere populaire offshore techniek is trollen. Op deze manier maakt men gebruik van meerdere lijnen met aas die gelijkmatig in het water zijn gelegd.

Bij het slepen is het belangrijk om geduldig te zijn en het weer in de gaten te houden om een woelige zee te vermijden. Dit geldt vooral als u probeert te vissen op grote soorten zoals koningsvis of mahi mahi.

Diepzeevissen

Diepzeevissen is een hele andere manier om de oceaan te verkennen. In de diepte van de oceaan leven veel vissoorten. Deze kunnen op verschillende manieren worden gevangen onder meer met sleepnetten en chum vissen.

Het is altijd een goede tijd om in de diepzee te vissen, maar er zijn enkele seizoensomstandigheden die van invloed kunnen zijn op de soort vis die u zult vangen. Sommige vissoorten houden bijvoorbeeld van kouder water.

Denia is een fantastische plek voor de diepzeevisserij. Er zijn volop mogelijkheden om te vissen op de meest begeerde vissen zoals de tandbaars en de geelstaartsnapper.

De stad Denia heeft veel historische bezienswaardigheden. U kunt bijvoorbeeld het oude treinstation bekijken en een kijkje nemen bij het houten speelgoed dat de stad vroeger produceerde. Het Denia Museum organiseert bovendien talrijke activiteiten en evenementen.

Visserij charter

Vissen is belangrijk in Spanje en de noordelijke Costa Blanca heeft veel te bieden. De wateren van Denia en Javea zijn een bevoorrechte plek voor zowel inshore als offshore big game fishing en trolling.

Er is geen betere manier om het beste dat de regio te bieden heeft te ontdekken dan tijdens een bootcharter in Denia. Wilt u het Montgo natuurpark zien of de Balearen bezoeken, Denia heeft voor elk wat wils.

Er zijn veel verschillende opties als het gaat om bootcharters in Denia, dus zorg ervoor dat u zich goed laat informeren over de beste aanbiedingen. De beste visserij charters worden meestal begeleid door professionals die het gebied en de beste stekken voor verschillende vissoorten kennen. Goede vissersboten zijn ook uitgerust met alle noodzakelijke hulpmiddelen en apparatuur om een veilige en leuke dag op het water te garanderen. Het hele jaar door zijn er andere soorten zoals amberjack, blauwbaars en tandbrasem.