De haven van Denia is een populaire bestemming voor toeristen en watersporters

Als u Spanje wilt bezoeken, kunt u overwegen naar de haven van Denia te gaan aan de westkust van de Balearen. Deze prachtige en vredige locatie is een populaire bestemming voor toeristen en watersporters en biedt bovendien tal van andere faciliteiten.

Marina de Denia

De Marina de Denia ligt in Denia, Alicante, Spanje. Het is zowel een toegangshaven als een recreatiehaven en vormt een natuurlijke verbinding tussen het schiereiland en de Balearen. Dit is de ideale bestemming voor zeilers en andere watersporters.

Bent u zeiler of toerist, er is een grote verscheidenheid aan activiteiten in de jachthaven. Er zijn kajak-, peddelsurf-, duik- en waterskicursussen. Voor de meer fervente zeilers zijn er ook jaarlijkse zeilevenementen.

De Marina de Denia is een populaire halteplaats aan de Costa Blanca. Als u met de boot of het vliegtuig reist, is de haven gemakkelijk te bereiken per bus of taxi.

Denia is een erg mooie stad met een historisch centrum. Dit toont zich in de architectuur. Er zijn ook verschillende luxe winkelcentra en een golfbaan van wereldklasse.

De Marina de Denia is een van de populairste jachthavens van de Middellandse Zee. Bezoekers kunnen gebruik maken van veel faciliteiten zoals een droogdok, een scheepshelling en opslagruimtes. Er zijn winkels en restaurants en een café met een spectaculair uitzicht op de jachthaven.

Tijdens uw bezoek aan de Marina de Denia kunt u ook de Toni Mari Art Gallery bezoeken waar regelmatig kunsttentoonstellingen worden gehouden. Als u op zoek bent naar een gezellige plek is het Republic Restaurant een bezoek waard dat een internationaal menu van hoge kwaliteit biedt en uitzicht op de jachthaven heeft.

Zoals te verwachten in zo'n kosmopolitische stad heeft Denia een grote verscheidenheid aan restaurants. U kunt genieten van veel internationale gerechten, zoals de Argentijnse en Italiaanse keuken, maar ook van de lokale Spaanse favorieten. Bovendien heeft de Marina de Denia een grote keuze aan bars en pubs.

Of u nu een (zeil)jacht heeft of peddelt, de Marina de Denia is een uitstekende bestemming voor al uw nautische avonturen. Gelegen aan de Middellandse Zee is het een populaire bestemming voor zowel watersporters als toeristen.

Een luxueuze haven voor superjachten

Port Denia is een van de meest luxueuze jachthavens voor superjachten in het Middellandse Zeegebied. Gelegen op slechts enkele minuten van het hart van Denia beschikt deze hoog gewaardeerde superjachtbestemming over ultramoderne faciliteiten zoals twee 80 m lange scheepshellingen, een indrukwekkend droogdok en een 150-GT-reislift. Er is ook een full service scheepswerf op het terrein wat ideaal is voor elke eigenaar van een (super)jacht die zijn schip wil laten onderhouden.

Port Denia is niet alleen een hightech faciliteit maar ligt ook binnen handbereik van de belangrijkste Spaanse resorts zoals Ibiza en Formentera. Als u kapitein bent die zijn jacht van de Balearen wil ophalen, is dat heel eenvoudig. Het is ook handig voor elke eigenaar die in de winter een ligplaats voor zijn jacht zoekt.

Het draait hier om een eersteklas, full service scheepswerf met een "zeer professionele groep gespecialiseerd personeel. Zo bent u zeker van onderhoud op hoog niveau van uw jacht. De werf heeft faciliteiten om superjachten tot wel 1200 GT te onderhouden.

Port Denia is ook uitnodigend voor superjachten, als u geïnteresseerd bent in ligplaatsen in de winter dan kunt u er van op aan dat u hier in goede handen bent. Natuurlijk is het ook een geweldige plek om op zoek te gaan naar een nieuw superjacht. Inderdaad, het is de uitgelezen uitvalsbasis voor een mediterraan avontuur.

De haven van Denia is een uitstekende bestemming om uw volgende scheepsavontuur te beginnen. Met een compleet aanbod van faciliteiten en een overvloed aan activiteiten en voorzieningen zult u zich zeker in de gastvrijheid van de vriendelijke inwoners van dit schilderachtige Spaanse stadje kunnen wentelen. Van golf tot fietsen, er zijn genoeg redenen om van dit deel van Spanje uw nieuwe thuis te maken. Ook als u uw jacht opnieuw wilt laten schilderen, bent u hier op de juiste plaats.

Uiteraard zijn er ook verbindingen om van en naar een bepaalde plek te reizen. Daarvoor kunt u gebruik maken van verschillende veerboten en privéjachten die u van en naar de door u gekozen aanlegplaats vervoeren.

Vismarkt

De vismarkt van Denia is de beste plaats om verse zeevruchten en zeevis te kopen. U vindt hier van alles van inktvis tot kreeft. De markt wordt elke maandag tot en met vrijdag gehouden. Daarna gaan de vissersboten terug naar de haven. Sommige vissers blijven in de haven terwijl anderen naar hun favoriete visgronden vertrekken.

Als u een fijnproever bent, mag u zeker de visafslag niet missen. Het is een geweldige gelegenheid om enkele van de beste chefs uit de streek de heerlijkste lokale zeevruchten te zien bereiden en presenteren.

Bent u liefhebber van garnalen, tonijn, inktvis of zalm, hier vindt alles wat u zoekt. Niet alleen is het een geweldige manier is om aan vers voedsel te komen, de markt biedt ook een uitgelezen gelegenheid voor de aanschaf van kunst en keramiek.

Als u in de stad bent, mag u zeker het jaarlijkse Festa Major niet missen, met religieuze vieringen en een vuurwerkshow. Dit festival brengt mensen van verschillende nationaliteiten bij elkaar.

Er zijn veel restaurants en bars in de haven. Tijdens uw vakantie in Denia kunt u het beste aanbod van de regio proeven. Voor een echt gedenkwaardige maaltijd betaalt u niet meer dan 25 Euro.

Een andere leuke activiteit in Denia is een bezoek aan El Castillo, een middeleeuws kasteel dat in de 11e eeuw in de islamitische periode werd gebouwd. Het heeft een museum op het terrein met archeologische overblijfselen van Romeinse nederzettingen.

Als u geïnteresseerd bent in de plaatselijke cultuur kunt u ook de kleurrijke jaarlijkse "gevechten” tussen de Moren en de Christenen bekijken met live muziek. Of u kunt gaan kajakken of zeilen in de baai.

Denia is een stad die de tradities van het Moorse verleden combineert met de moderne elegantie. Het is een populaire bestemming voor toeristen. Tijdens het zomerseizoen groeit de bevolking aan tot meer dan 40.000 inwoners. Een bezoek aan Denia is een leuke manier om te proeven van het leven in Spanje.

Als u uit Denia vertrekt, kunt u een veerboot nemen naar Ibiza, Formentera, Mallorca of Menorca. Ook kunt u andere nabijgelegen mediterrane bestemmingen bezoeken. De stad ligt halverwege Alicante en Valencia en is een praktisch vervoersknooppunt.