Waarom wonen in Moraira een uitstekend idee is

Bent u op zoek naar de fijne vakantie of zoekt u een nieuwe woning, er zijn verschillende redenen waarom wonen in Moraira een geweldig idee kan zijn.

El Portet beach

Gelegen in de Costa Blanca regio van Spanje is het El Portet strand een populaire plek om te genieten van zon en zee. Dit strand ligt in een grote, beschutte baai. Er loopt een kleine promenade langs en er zijn veel faciliteiten. Het is ideaal voor watersporten en voor gezinnen met jonge kinderen. Het strand heeft heel aangenaam zacht zand.

El Portet heeft de "Bandera Azul" (blauwe vlag) gekregen die wordt toegekend aan stranden die aan hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen voldoen. Het strand wordt door de zogenaamde Cap d’Or beschermd tegen hinderlijke wind. Deze Cap d’Or vormt ook een barrière tegen de wind uit het noorden.

Het strand is een vlakke zandvlakte die zeer populair is om te te zonnebaden en waar vandaan je heerlijk kunt zwemmen in zee. Het is ook ideaal voor paddle boarding, het water is kristalhelder. Ook zijn er verschillende restaurants langs het strand. Tientallen badmeesters houden voortdurende wacht over het strand.

Restaurants en bars

Ondanks zijn relatief kleine omvang heeft Moraira een zeer gevarieerd aanbod aan restaurants en bars. Sommigen bieden heerlijk eten en anderen bieden ook een spectaculair uitzicht op zee. Er is voor elk budget een scala aan restaurants en bars met een goede keuze in Spaanse en internationale keukens.

El Chimazo heeft uitstekende paella. Het restaurant serveert ook vegetarische gerechten en nog veel meer rijstspecialiteiten. Het restaurant heeft een stijlvolle inrichting. U kunt vanaf de patio genieten van het uitzicht op zee.

De Food Bar Moraira heeft een zeer goede reputatie zowel kwalitatief gezien als vanwege de service. Het terras biedt een fraai uitzicht over de Middellandse Zee. Het restaurant heeft binnen en buiten plaats en er is wifi. Het is een goede sociale plek voor internationale mensen.

Options restaurant is een klein, familierestaurant dat maaltijden van hoge kwaliteit biedt. Het is open voor het diner open vanaf 18:00 uur van maandag tot zaterdag. Het heeft een compleet menu inclusief internationale en Italiaanse gerechten en speelt in op speciale dieetwensen. Het personeel is vriendelijk en er heerst een warme sfeer.

Fiestas

In de zomer worden in Moraira verschillende festivals gehouden. Sommige festivals zijn religieus terwijl anderen meer seculier zijn. Sommige festivals worden gehouden ter ere van plaatselijke heiligen, bij andere festivals draait het om muziek en dans. Het Fiesta Moros y Christianos is een van de populairste feesten.

Het Fiesta Moros y Christianos vindt plaats in het tweede weekend van juni. Dit festival viert de verbanning van de Moren uit Valencia door de Christenen. Er wordt een grote processie gehouden van zowel de Moren als de Christenen, een uitbeelding van de kruisiging, een vuurwerkshow en de zegening van een Mariabeeld dat op een boot de zee in wordt gevaren.

Een ander populair feest in Moraira is het Fiesta de la Virgen del Carmen. Virgen del Carmen is de beschermheilige van de vissers. Het feest bestaat uit een traditionele processie, dans en vuurwerk.

Een ander plaatselijk feest is het carnaval van Correfoc. Het carnaval omvat een gekostumeerde optocht en "carrozas”. Het wordt gevolgd door een gastronomische beurs en een muzikaal optreden van het Platina Orkest.