Dingen ter overweging bij de aankoop van een woning in de Jalón Vallei

Als u zoekt naar woonruimte in de Jalón Vallei dan zijn er een aantal dingen om in overweging te nemen. De Jalón Vallei is een populaire locatie voor expats en u vindt er veel restaurants en bars waar Engels wordt gesproken. Vastgoedprijzen kunnen hier aanzienlijk variëren en het is belangrijk om te weten waar u op moet letten.

Als u zoekt naar een rustige, schilderachtige locatie dan is de Jalón Vallei een goede keuze. Deze prachtige vallei wordt omringd door een bergketen en beschikt over een grote verscheidenheid aan wandel- en fietspaden. Op een aantal plaatsen kunt u zelfs de rotsen beklimmen. En of u nu wilt genieten van een rustige middag of lekker de hele dag in de zon zitten, de Jalón Vallei is een geweldige plek om uw dag door te brengen.

Het klimaat in de Jalón Vallei is ideaal voor het verbouwen van vele soorten fruit en groenten en de stad staat bekend om zijn wijn. Veel plaatselijke bodega's verkopen heerlijke wijnen, gemaakt van de Moscatel-druif. In de stad is ook een wekelijkse kunstmarkt waar u lokale ambachtelijke kunst kunt bewonderen en antiek kunt kopen. In de zomer zijn er ook live muziekevenementen.

Als u toch in de buurt bent, vergeet dan niet de wijngaarden te bezoeken. Deze wijngaarden produceren een breed scala aan bekroonde kwaliteitswijnen. Proef een paar verschillende soorten om uw favoriete wijn te kiezen. De witte Bahia de Denia, de rode Vall de Xalo en de muskaatwijn zijn bijzonder geliefd. Proef vooral ook de plaatselijke olijfolie en andere lokale producten.

Even landinwaarts van Calpe is de Jalón-vallei een prachtige streek met mooie vergezichten en een verscheidenheid aan activiteiten. Gelegen in een vallei tussen de bergen is de Jalón Vallei ook een populaire bestemming om te wandelen. Het is een geweldige plek om de drukte van de kustgebieden te ontvluchten.

Als u zoekt naar een rustig, landelijk leven in Spanje dan is de Jalón Vallei de perfecte plek voor u. In dit gebied liggen negen kleine steden en dorpen waaronder Castell de Castells en Jalón. U vindt hier volop wijngaarden en amandelbomen en u zult versteld staan van de schoonheid van het omringende landschap. Zoekt u een romantisch uitje of een ontspannende vakantie met het hele gezin, de Jalón-vallei is een geweldige plek en zeker een bezoek waard.