Carnaval in Spanje, vijf feesten die u dit jaar niet mag missen

Ja, het is weer de tijd van het jaar, de straten vol met kleuren, de mensen maken plezier, er zijn overal feesten: de geest van carnaval is losgebarsten.

Als er één magische plek is om deze geweldige tijd door te brengen dan is het Spanje wel. Wij hebben deze tekst speciaal voor u geschreven om u te helpen de weg te vinden naar de mooiste feesten van dit jaar.

Klaar? Trek uw favoriete kostuum aan want het is feest!


Las Palmas de Gran Canaria

Dit carnavalsfeest heeft een geschiedenis die meer dan 500 jaar terug gaat en is een van de oudste carnavalsfeesten ter wereld. Dat alleen al maakt dit feest uniek; er zijn talloze attracties om bezoekers te vermaken zoals:

- de muziektheaterwedstrijd Murga

- de drag queen gala

- de hondencarnaval

- de parade van de winnaars

Met zoveel belevenissen op één plek mag u dit carnavalsfeest zeker niet missen.

Ourense

Verín is een stadje in Ourense waar iedereen zich heel bijzonder verkleedt tijdens het carnaval en duizenden bezoekers uit het hele land ontvangt. Dat komt doordat het carnavalsfeest van Verín anders is dan alle andere carnavalsfeesten. De mensen dragen klassieke kostuums die bestaan uit een Cigarrón (een klein markant jasje) en een beschilderd houten masker.

De houten maskers laten bij uitstek de carnavalsgeest zien en zijn in felle kleuren beschilderd. Maar dat is niet alles; u kunt zich ook uitstekend vermaken met de muziek van de traditionele orkesten en de hele middag te dansen. Als u van traditie, kleur en muziek houdt, mag u dit feest zeker niet missen.

Cadiz

De hele stad Cádiz gaat massaal de straat op voor het carnaval. Natuurlijk is iedereen van harte welkom maar dit feest heeft wel een bijzondere dresscode: u moet op uw paasbest gekleed verschijnen. In uw mooiste kleren geniet u het meest van de traditionele Chirigotas-wedstrijd.

Bovendien zullen de carnavalsfeesten dit jaar, vanwege de pandemie, tussen februari en maart ook tussen mei en juni plaatsvinden. Er bestaat geen excuus om de festiviteiten in Cádiz dit jaar te missen.

Badajoz

Badajoz is een stad die tijdens carnaval door dwazen wordt overgenomen. Ja, dat klopt, niemand mag zonder feestkleding de deur uit, anders kunt u niet meedoen met dit bijzondere straatfeest in deze prachtige stad. 

Als u er toch bent, mag u de muziektheaterwedstrijd Murga, de grote comparsas-parade en de begrafenis van de sardine niet missen.

Bent u een fijnproever, een liefhebber van het carnaval of gewoon nieuwsgierig, dan zult u zeker een geweldige tijd hebben.

Santa Cruz de Tenerife

Het is alom bekend dat in Rio het grootste carnaval ter wereld wordt gevierd. Echter, niet iedereen weet dat op Tenerife het op een na grootste carnavalsfeest plaatsvindt. Bij dit geweldige feest nemen de feestvierders het leven over. 

Dit jaar wordt het carnaval vanwege de pandemie in juni gevierd. Op 1 juni is de opening, een perfect moment om naar de stad te komen. 

Drie weken lang gaan de comparsas onverschrokken de strijd met elkaar aan om de wedstrijd te winnen. Het is een kleurrijk spektakel met luide muziek en een feeststemming waar u nog lang op kunt teren. Bovendien zorgt een spannende concurrentie tussen de comparsas elk jaar er weer voor dat iedereen zijn beste beentje voor zet.

Dit is nog niet alles want op 18 juni vindt het grote gala plaats met de verkiezing van de koningin van het carnaval. Deze eervolle prijs is een happening waar de hele stad naar uitkijkt.

Tenslotte worden alle activiteiten afgesloten op 26 juni met een groots dag-evenement met muziek, kleur en plezier.


Conclusie

Spanje is een land met een immens historisch erfgoed, een bruisend nachtleven en ongelooflijk lekker eten. Als de combinatie van deze drie aantrekkelijk klinkt, mag u deze Spaanse carnavalsfeesten dit jaar zeker niet overslaan.

Volg de bovenstaande adviezen op en beleef de tijd van uw leven!