Schakel een makelaar in, uw bemiddelaar voor de aan- of verkoop van onroerend goed in Spanje

Veel mensen dromen van een huis in Spanje. Spanje biedt alles wat het hart begeert: van een prachtig uitzicht op het diepste blauw van de Middellandse Zee tot bruisende steden en zelfs voetbal. U kunt kiezen om in een appartement aan zee of midden in de stad te gaan wonen, afgezonderd in de bergen of dicht bij de zee, alles is mogelijk.

 

Waar u ook voor kiest, als buitenlander zult u veel moeten regelen voordat u uiteindelijk tot een aankoop kunt overgaan. We hebben deze bijdrage samengesteld om u door dit proces heen te leiden. Bovendien is deze minigids ook handig als u onroerend goed wilt verkopen. 

 

Lees verder, maak aantekeningen en ga voor de beste deal! 

Waarom zou u gebruik maken van een makelaar?

Als u in een ander land onroerend goed wilt kopen, heeft u de kennis nodig van iemand die in die wereld thuis is. We zouden u niet waarschuwen als de gewoonten en rechten in een ander land niet zo verschillend zijn. Bovendien kan er ook een taalbarrière zijn.

 

Om welke reden dan ook, u heeft een bemiddelaar nodig om niet verdwaald te raken in alle wetten en procedures die uw droom in een nachtmerrie zouden kunnen veranderen. Hier ligt de taak van de makelaar, hij heeft de nodige ervaring voor het optreden in deze specifieke markt en helpt u om het optimale uit uw investering te halen. 

 

De meeste makelaars hebben een scherpe blik op de huidige onroerend goed markt. Ze kunnen u ondersteunen en een belangrijke rol spelen in de administratieve doolhof bij het verhandelen van onroerend eigendom. Vooral in Spanje is dit heel belangrijk omdat belastingen en wetten in de verschillende regio’s van het land afwijken. Een makelaar behoedt u voor valkuilen en fouten van derden.

 

Kortom, een makelaar kan de kloof tussen u en de Spaanse markt overbruggen. Het maakt niet uit of u al in Spanje woont, van plan bent er naar toe te verhuizen en of u wilt kopen of verkopen.

De taken van een makelaar 

We hebben al uitgelegd, hoe nuttig een makelaar kan zijn bij de aankoop of verkoop van onroerend goed. Welnu, wat zijn precies de taken bij de aan- of verkoop van eigendom? Laten we dit eens nader bekijken.

 

 

Als u in Spanje onroerend goed wilt verkopen 

 

·      Marketing – zowel marketing als adverteren van uw eigendom (inclusief websites en brochures) behoren tot de verantwoordelijkheid van uw makelaar;

·      Marktadvies – makelaars zouden de verschillen in de markt precies moeten kennen om zo het maximale uit uw investering of verkoop te halen;

·      Coördinatie – een makelaar moet in staat zijn om e-mails, telefoongesprekken, bezoeken en aanbiedingen voor u te coördineren;

·      Onderhandelingen – laat de onderhandelingen met de koper over aan uw makelaar. Juist de makelaar zou de communicatie, bezichtigingen e.d. van het begin tot het eind moeten afhandelen;

·      Wettelijk advies – de makelaar is uw adviseur op het gebied van wettelijke regelgeving, inclusief de administratieve afhandeling daarvan.

 

Als u in Spanje onroerend goed wilt kopen

 

·      Marktexpertise – de makelaar zou u een bewijs van zijn of haar marktexpertise moeten overleggen. Bovendien zou u precies moeten weten wat u kunt verwachten voor het beschikbare budget;

·      Beschikbaarheid – u heeft een makelaar nodig die voor u klaar staat en die snel en professioneel (re)ageert;

·      Administratieve afhandeling – de makelaar helpt u, als buitenlander, bij de administratieve afhandeling die gerelateerd is aan de aankoop van onroerend goed in Spanje.

Conclusie

In Spanje kan het kopen en verkopen voor een buitenlander een ingewikkelde onderneming zijn. Het inschakelen van een makelaar die u helpt om het proces makkelijker en sneller te laten verlopen, is onontbeerlijk. 

 

Zoek een geschikte bemiddelaar en sluit de beste onroerend goed deal van uw leven!