Hoe het transport van en naar de luchthaven van Alicante organiseren?

Drie mogelijkheden!

Je hebt een schitterend (tweede) verblijf gekocht aan de Costa Blanca en vraagt je nu af hoe je je op de meest praktische manier kan verplaatsen van en naar de luchthaven van Alicante. Het is een vraag die veel mensen zich stellen en het antwoord is eigenlijk niet zo moeilijk… 

1. indien je je eigen auto hebt in Spanje of overweegt er één te kopen:

Er zijn heel wat low-cost parkings in de omgeving van de luchthaven van Alicante, al dan niet met een Meet & Greet service. De parkings zelf liggen over het algemeen iets verderaf van de terminal maar zijn een zeer goed en veel goedkoper alternatief dan de officiële luchthaven parkings. Enkele voordelige parkeergarages zijn:

Plane Parking of Seguro Parking

Dit zijn korte- en lange-termijnparkings direct naast de terminal van Alicante. Deze parkings zijn 24/7 beveiligd en beschikken over een speciale luchthaven service om jou het reizen nóg eenvoudiger te maken: bij de reservering laat je gewoon weten op welk tijdstip jij op de luchthaven aankomt, en een medewerker zal je staan opwachten aan de "Departures” van de luchthaven. Aan hem kan je je autosleutels overhandigen, en hij rijdt je wagen naar de beveiligde parking terwijl jij rustig kan inchecken. Geen tijdverlies, geen zorgen.

Bij aankomst op de luchthaven van Alicante staat een medewerker je vervolgens opnieuw op te wachten mét je wagen, zodat jij snel kan vertrekken naar je thuis aan de Costa Blanca! Na reservatie volstaat 1 eenvoudig telefoontje op het moment dat je aan de bagageband staat, opdat je auto klaar staat wanneer je aankomt bij de ‘Departures’.

Vooraf reserveren via het online reserveringssysteem op de website van Plane parking Seguro Parking is verreist  https://seguroparking.com/eenmalige-reserveringen

Jaarabonnement inclusief onbeperkt aantal ‘Drop & Goes’: 

 1. Plane parking:   €300/jaar
 2. Seguro Parking: €329/jaar

Europarking

Europarking is één van de goedkoopste leveranciers van parkeerplaatsen op 1,5 km van het vliegveld van Alicante. Dit is een korte- en lange-termijnparking met 24/7 bewaking en biedt plaats voor meer dan 2500 wagens. Naast een standaard shuttle transfer tussen de parking en de terminal, biedt Europarking tevens tegen een kleine meerprijs een ‘Meet & Greet’ service aan. Om een parkeerplaats te garanderen is het aanbevolen om minstens 24 uur op voorhand te reserveren. Dit kan via de Europarking website:  https://europarkingalicante.com/reservations/

De tarieven per dag zijn afhankelijk van je keuze voor een outdoor of indoor parking, met shuttle service of ‘Meet & Greet’. De goedkoopste optie is een outdoor parkeerplaats met shuttle service.

2. BENICONNECT

Benniconnect Travel Agency is een transportservice die gedeelde en privé-transfers aanbiedt vanaf de luchthaven van Alicante naar de meeste steden aan de Costa Blanca.

Als je kiest voor de standaard Airport Shuttle Transfer, heb je de keuze uit Economy Connect shuttle, Express Connect shuttle, Costa Connect shuttle of South Connect shuttle, die de meeste grote resorts en bestemmingen aan de kust van Alicante en Murcia met de luchthaven verbindt. 

 • Economy Connect shuttle: Shuttle die alle officiële toeristische accommodaties direct of op wandelafstand verbindt met de luchthaven van Alicante. Dit is de goedkoopste optie.
  Locaties: Albir, Benidorm, La Cala De Finestrat, Villajoyosa
  Tarieven: Vanaf €7,50
 • Express Connect shuttle: Snelle shuttle die de belangrijkste toeristische locaties verbindt met de luchthaven van Alicante. Maximum 4 stops en 30 minuten wachttijd aan de luchthaven.
  Locaties: Benidorm, La Cala de Finestrat, Albir, Alfaz Del Pi, La Nucia & Altea
  Tarieven: Vanaf €15
 • Costa Connect shuttle: Deze shuttle service brengt passagiers vanaf de luchthaven van Alicante naar de grootste toeristische bestemmingen aan de Costa Blanca (of op wandelafstand). De gemiddelde wachttijd aan de luchthaven is 45 minuten.
  Locaties: Calpe, Benissa Costa, Benitachell, Javea, Moraira, Denia, La Jara/ la Xara
  Tarieven: Vanaf €20
 • South Connect shuttle: Dit is de nieuwste shuttle service van Beniconnect en brengt passagiers van de luchthaven van Alicante naar alle officiële toeristische accomodaties, of op wandelafstand, aan de Costa Blanca Zuid. De gemiddelde wachttijd aan de luchthaven is zo’n 45 minuten. Locaties: Ciudad Quesada, La Marina Urbanización (San Fulgencio), Guardamar del Segura, Torrevieja, Punta Prima, Playa Flamenca, Villamartin, Cabo Roig, La Zenia, San Pedro Del Pinatar, Pilar De La Horadada
  Tarieven: Vanaf €18

Beniconnect biedt daarnaast ook privé-transfers aan tussen de luchthaven van Alicante en alle belangrijkste toeristische bestemmingen aan de Costa Blanca (noord en zuid). Je kan kiezen voor een standaard taxi, minibus of groter voertuig, afhankelijk van het aantal personen. Beniconnect biedt ook VIP busjes aan met free WIFI en water, en busjes aangepast aan invaliden.

Tarieven: Prijzen variëren, afhankelijk van het type voertuig dat je kiest en de bestemming. Het standaardtarief voor een privé-shuttle voor 4 personen start ongeveer vanaf €60.

Meer informatie op de website van Beniconnect: https://www.beniconnect.com/

3. TAXI

Uiteraard kun je ook gewoon een taxi nemen bij je aankomst op de luchthaven van Alicante. De prijzen zijn afhankelijk van het taxibedrijf, de grootte van de wagen en je bestemming, maar beginnen doorgaans vanaf €45 (gemiddeld) voor een privé-taxi voor 4 personen.

pastedGraphic.png

Kortom, er zijn tal van opties beschikbaar om je van de luchthaven van Alicante naar je woning aan de Costa Blanca te brengen, en andersom. Je hoeft enkel de keuze te maken die het best aansluit bij jouw wensen. Je kunt dan zorgeloos op vakantie vertrekken én met een gerust hart terug naar huis keren!