5 verkooptips om uw huis of appartement onweerstaanbaar te maken voor kopers

Laat het licht binnen

Wij houden allemaal van veel natuurlijk licht, als wij een nieuwe woonplek bekijken. Onafhankelijk van uw persoonlijke smaak, kunt u het beste zo veel mogelijk natuurlijk licht binnenlaten. Een tip van de professional: als de ruimte wat donker is, schilder hem wit. Een beetje zonlicht en veel wit ziet er zo veel beter uit dan een donkere kleur. 

Wees een minimalist

Onoverzichtelijke huizen maken mensen zenuwachtig. Dat geldt ook voor mijzelf. Een minimalist zijn bij een huis dat u wilt verkopen, loont dubbel. Van de ene kant heeft u alle voordelen die minimalisme met zich meebrengt, van de andere kant ziet alles er veel groter en overzichtelijker uit.

Renoveren en schoonmaken

Dit is heel belangrijk. Ik wil u graag een tip geven: huur vakmensen hiervoor in. Opruimen om je prettig te voelen in je huis is een ding, maar het is een ander ding om het aan potentiële kopers te presenteren. Hoe minder u hoeft uit te leggen, hoe groter de kans op een positieve indruk. En als het allemaal spic en span is, bespaart u zich een heleboel hoofdpijn.

Neutraal wint altijd

Kopers zijn op zoek naar een schilderdoek waarop ze zelf hun leven kunnen schilderen. Zo’n doek moeten uiteraard zo neutraal mogelijk zijn om de kleur beter op te kunnen nemen en het creatieve proces van de kunstenaar te ondersteunen. Zorg dus voor een zo neutraal mogelijke aankleding, druk er geen al te persoonlijke stempel op en laat de potentiële koper zijn toekomst erop projecteren. 

Geur is belangrijk

Kies voor elke kamer een geurtje uit. Het loont echt om hier een beetje geld in te investeren. Een tip van de professional: koop automatische geurverspreiders en vervang de batterijen en geuren als het nodig is.