Dit zijn de redenen waarom de Costa Blanca wint van Mallorca

Bent u aan het afwegen welk uitzicht u deze zomer op de Middellandse zee wilt hebben? Of bent u misschien op zoek naar een huis om een nieuw leven te beginnen? Waar u ook naar op zoek bent, de oude rivaliteit tussen de Costa Blanca en Mallorca komt altijd om de hoek kijken. Ook al hebben beide locaties voor- en nadelen, is de Costa Blanca duidelijk de winnaar. Wij laten u zien waarom. Lees verder en val voor een van de geweldigste plekken ter wereld. 

Mallorca is een eiland … en dat maakt het een stuk ingewikkelder

Het is altijd omslachtiger om een eiland te bereiken dan een bestemming op het vaste land. Aan de Costa Blanca liggen een paar van de meest pittoreske stranden van de Middellandse zee die met de auto bereikbaar zijn. Met eigen vervoer kunt u het hele seizoen leuke uitstapjes ondernemen naar de meest uiteenlopende bezienswaardigheden. Stelt u zich voor: u wordt ‘s morgens wakker in uw strandhuis en bedenkt om eens iets heel anders te gaan doen. U rijdt bijvoorbeeld naar een van de traditionele Spaanse dorpjes om zo de prachtige, historische plaatsen van Spanje te verkennen. Op een eiland zijn uw mogelijkheden beperkt tot wat er daar te zien. Op het vaste land kunt u gaan en staan waar u maar wilt. 

Massa´s toeristen!

Toeristen, toeristen en nog eens toeristen. Overal toeristen! Tijdens het hoogseizoen is Mallorca het drukst bezochte eiland van Spanje. Ibiza-Formentera bijvoorbeeld telt jaarlijks 3 miljoen toeristen, op Mallorca zijn het er 10 miljoen. Dat kan uw gezellige gezinsvakantie veranderen in eindeloos wachten in lange rijen voor leuke bezienswaardigheden en restaurants. Als u deze drommen toeristen wilt ontlopen, moet u op het vasteland blijven en vanaf de Costa Blanca van de Middellandse zee genieten. 

Torenhoge prijzen

Alles wat er op een eiland, zoals Mallorca, te koop is, moet er met een veerboot of schip naar toe worden gebracht. Dit transport kost extra geld en dat heeft zijn invloed op de prijzen op het eiland. Daarom is alles op Mallorca, net als op alle eilanden, buitensporig duur. Als u wilt voorkomen dat u méér moet betalen voor alles wat u nodig heeft, kunt u beter op het vasteland blijven en wel aan de mooie Costa Blanca.

Spaanse dorpjes op hun best langs de Costa Blanca

Ja, er is geen betere plek dan langs de Costa Blanca om Spaanse dorpjes te ervaren en daarmee het bijzondere, culturele erfgoed van Spanje te behouden. Je hebt er talloze betoverende plekken waar je een heel andere wereld binnenstapt, eentje waar de tijd is stil blijven staan, zoals Jávea, Calpe, Altea, Denia, Moraira en Villajoyosa. Bovendien zijn de wegen uitstekend, zodat u makkelijk met eigen vervoer de bezienswaardigheden kunt bezoeken en meerdere dorpjes op een middag kunt aandoen. Langs de Costa Blanca vindt u de mooiste dorpjes die Spanje te bieden heeft. 

Nationaal park Montgó 

Het nationaal park Montgó is een van de meest veelzijdige natuurgebieden die je in een regio kunt vinden. Hier kunt u bezienswaardigheden bewonderen of trektochten ondernemen, fietsen of wandelen in de weelderige natuur en foto´s nemen van de adembenemende Middellandse Zee in al haar pracht. Ja, de berg Montgó ligt op het vaste land en vormt een reden te meer om aan de Costa Blanca te vertoeven. 

Conclusie: het verborgen juweel wacht

De Costa Blanca is nog steeds het verborgen juweel van de Spaanse Middellandse Zee cultuur. Maar weinigen weten dat je er vergelijkbare landschappen hebt als op Mallorca maar dan voor de helft van de prijs, met minder drukte en een betere bereikbaarheid. Zodra men er achter komt hoe mooi het hier is, zullen de prijzen stijgen en zal het druk worden. Ongeacht of u een huis wilt kopen of een leuke tijd wilt doorbrengen met uw familie, de Costa Blanca is de beste optie. De tijd is er nu rijp voor, aarzel niet en laat Spanje je in vervoering brengen!