U wilt het perfecte weer? Waarom niet de Costa Blanca uitproberen?

Voor veel mensen is de Costa Blanca de mooiste plek van Spanje. Dat zou kunnen liggen aan de oude en mooie dorpjes of aan enkele van ’s werelds mooiste stranden met uitzicht op de Middellandse zee. Nee, op deze magische plek op de aarde is er méér dan dat: het perfecte weer vormt de kers op de taart.

Het weer

De gemiddelde temperatuur schommelt van de winter tot aan de zomer rond de 18° Celsius. In januari en februari ligt het te verwachten gemiddelde tussen de 12 en 14° Celsius. In juli schijnt de zon vaker en sterker en ligt de minimumtemperatuur gemiddeld tussen de 24 en 26° Celsius. Terwijl de temperaturen ’s zomers kunnen oplopen tot wel 38 of 40° Celsius. Misschien een beetje te heet, denkt u nu, maar bedenk dat de blauwe Middellandse zee op u ligt te wachten om er een frisse duik in te nemen. 

Regen

Het weer aan de Costa Blanca is niet alleen warm, maar meestal ook zonnig. Er valt weinig regen. Met gemiddeld 300 ml per jaar worden de straatjes van deze pittoreske pueblo´s maar af en toe nat. De meeste regen valt in de wintermaanden januari en februari. Er zijn dus vooral veel zonnige dagen voor strand- en duikuitstapjes met de hele familie.

Conclusie

Een verhuizing naar dit paradijsje kan de ommekeer in uw leven betekenen waarvan u misschien al tijden droomt. Geluk is een dagelijks goed, maar is ook het logische gevolg, als men risico´s durft te nemen en veranderingen aangaat. Er bestaan nog steeds geweldige mogelijkheden om het huis van uw dromen te kopen. Een beter leven is mogelijk. De tijd is nu aangebroken om daarin te investeren. Wees er snel bij voordat de wereld deze verborgen schat in de mooiste omgeving van Europa ontdekt!