Waarom het nu ´t ideale moment is om een tweede ‘thuis’ in Spanje te kopen…

De wereld is na de COVID-19 pandemie behoorlijk veranderd. De meeste mensen hebben tijdens de lockdown veel meer tijd thuis doorgebracht dan anders. En dat heeft een zoetzure bijsmaak van knusheid maar ook verveling opgeleverd, die we lange tijd niet geproefd hebben. Maar welke alternatieven hebben we om de saaie routine van het dagelijkse werk in onze ‘home-office’ te doorbreken? Een tweede thuis - een home away from home - kan deze cirkel doorbreken en u helpen om gelukkig, productief en gefocust te zijn. Lees verder en kom erachter, waarom het nú ‘t ideale tijdstip is om uw droomhuis te kopen aan de Spaanse Costa Blanca. 

Een tweede thuis op een andere plek

Een  tweede thuis, of ‘home away from home’, was tot het uitbreken van de COVID-19 crisis nog geen eerste vereiste. Maar wat is nou precies een tweede thuis? Heel simpel! Dat is een volledig ingericht huis dat u helemaal hetzelfde comfort biedt als uw huidige thuis, maar dan in het paradijs. Sluit uw ogen en stelt u zich eens voor om in plaats van een koude winter in Amsterdam, een hele maand met uw gezin in het paradijs te zijn en daar vanuit uw home office te werken. Zulke dromen kunnen uitkomen. En wel door een tweede thuis te kopen aan de Costa Blanca met zijn fantastische klimaat en zinnenstrelende uitzicht op de Middellandse Zee. 

Een bijkomend voordeel is dat u het huis uiteraard kunt verhuren, als u er zelf niet verblijft, waarmee u een tweede inkomen kunt genereren. En volgens de marktindicatoren van de Bank van Spanje is het bruto huurrendement maar licht gedaald: van 3,9%  naar 3,7% vergeleken met dezelfde periode in 2019.

Dalende prijzen

De huizenmarkt heeft vanwege de coronacrisis een miljoenenverlies geleden. In de meeste landen stond het financiële systeem bijna volledig stil en trekt het geleidelijk weer bij. Totdat de prijzen weer op hun oude niveau zijn, is dat voor de mensen die nu een tweede huis kunnen kopen een unieke gelegenheid. Heeft u die financiële ruimte? Dan kunt u op dit moment voor minder geld een veel comfortabeler en groter huis kopen. Conform een recent gemaakte berekening ligt de gemiddelde huizenprijs in Spanje tegenwoordig 9% lager dan voorheen. 

Meer behoefte aan financiële middelen

De onroerendgoedprijzen zijn enorm gedaald. Potentiële kopers die beschikken over grotere hoeveelheden liquide middelen, zullen merken dat dat een enorm voordeel is. Het biedt flexibiliteit en je hebt er een sterke troef mee achter de hand. Onderhandelen over de prijs van een huis gaat een stuk soepeler met een stapel cash op tafel. Cash die duidelijk meer oplevert dan voorheen. Als u tot die gelukkigen behoort, zou dit zomaar de kans van uw leven kunnen betekenen.

Groter aanbod

De economie heeft bijna helemaal stilgestaan en daarom hebben veel mensen drastisch moeten besparen op hun uitgaven. Sommige ondernemers overwegen de verkoop van hun tweede huis in Spanje, omdat zij bijvoorbeeld voldoende liquide middelen willen hebben om hun business tot een e-platform om te vormen. Dit heeft geleid tot een groter aanbod aan onroerend goed. Tegenwoordig worden dus zelfs die droomhuizen te koop aangeboden, waarvan de eigenaren dat normaalgesproken nooit overwogen zouden hebben. Er worden nu in alle steden langs de Costa Blanca de meest uiteenlopende huizen aangeboden. Daarmee heeft u een hele ruime keuze.  En met voldoende cash op zak kunt u een deal sluiten voor het huis waarvan u altijd al droomde – en wel voor een prijs waar u niet van durfde dromen.  

Conclusie

Deze uitzonderlijke tijd biedt fantastische mogelijkheden. De prijsdalingen, het immense aanbod aan onroerend goed en bovendien de mogelijkheid om vanuit uw droomhuis in uw home office te werken. Deze gunstige tijd zal echter niet eeuwig duren. Alleen voor wie de kans grijpt om zijn voordeel te doen met deze unieke situatie, kan zijn droomhuis voor een fractie van de normale prijs kopen. 

Dus: aarzel niet en dróóm niet alleen van de heldere sterren boven de Middellandse zee en de warme, Spaanse wind op uw huid. Aan de Costa Blanca komen (uw) dromen echt uit. Vandaag nog!