Vastgoed in Denia – van luxe villa tot appartement. De keuze is aan u.

Denia is een mooi historisch stadje aan de kust van de Costa Blanca in Spanje, gelegen tussen Valencia en Alicante. 

Het is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen ter wereld; een stad vol tradities die u tal van leuke vakantieactiviteiten biedt en tegelijkertijd inzicht geeft in de traditionele Spaanse levensstijl. 

Denia is de thuisbasis van een oud kasteel uit de 11de eeuw dat uitkijkt over de haast eindeloze zandstranden en indrukwekkende jachten in de kosmopolitische haven. Het kan niet anders dan dat u van deze plek houdt.

Geen wonder dat er momenteel veel vraag is naar onroerend goed in Denia. Misschien overweegt u ook een vakantiehuis in Denia te kopen?

Maar of u nu al een beslissing hebt genomen of dat u nog twijfelt, dit artikel zal u helpen uw gedachten te ordenen en meer te leren over deze magische plek!

Laten we dit eens verder onder de loep nemen.

De bijzonderheden van Denia

Natuurlijk kunt u niet zomaar een huis, villa of anderszins in Denia kopen als u (nog) niet weet wat er allemaal binnen de stadsgrenzen ligt. 

Laten we daarom beginnen de verschillende delen van Denia beter te leren kennen – want, geloof me, er valt genoeg te ontdekken in Denia.


  • Het oude deel van Denia

Het echte Denia vindt u in de steegjes van Marques de Campo - de ideale plek voor een mooie ochtend- of avondwandeling. 

De hoofdstraat van Denia wordt bepaald door de vele bars, restaurants en leuke winkels! U kunt hier genieten van allerlei Europese gerechten! 

Als u de Spaanse keuken wilt ontdekken zou u de Calle Loreto eens moeten bezoeken? Een beetje buiten het marktplein vindt u bovendien een aantal tapasbars. Hier vindt u een ruime verscheidenheid aan authentieke Spaanse gerechten om van te smullen.

  • Strand Las Marinas 

Als u van zandstranden houdt, is Las Marinas the place to be. Dit strand strekt zich kilometers lang uit en het is er gewoonlijk minder druk dan op veel andere plekken. 

U kunt zich met een lekker biertje ontspannen in de plaatselijke bars (de zogenaamde chiringuitos), het is de ideale plek voor een gezinspicknick of een wandeling met de hond.

  • Les Rotes 

Het rotsachtige strand van Les Rotes is een populaire ontmoetingsplaats voor liefhebbers van snorkelen en duiken. Natuurlijk kunt u ook een wandeling maken en het rotsachtige terrein verkennen, alleen of met vrienden. Onderweg kunt u een biertje of een cocktail drinken in een van de vele strandtenten!

  • De marina 

Als u graag boten en jachten wilt zien aanmeren terwijl u geniet van een hapje in de open lucht, dan is dit de perfecte plek voor u.

Huur een boot of boek een boottocht om de kustlijn te zien vanuit het diepblauwe water van de Middellandse Zee. 

Voor wie tot diep in de nacht wil feesten, is Sounders de beste plek om de hele nacht te dansen. Vanuit deze nachtclub heeft u een fantastisch uitzicht en kunt u zelfs de haven in de verte zien liggen.

Wat is er allemaal te doen in Denia?


De meeste mensen die hun vakantie in Denia en omgeving vieren, geven er de voorkeur aan hun dagen op het strand door te brengen. Dit is ook vaak de meest lucratieve beweegreden als men hier een woning wil kopen.


Voor wie dat nog niet genoeg is: er zijn er nog zoveel andere mogelijkheden. De beste manier om de plaatselijke cultuur te ervaren is een bezoek aan de kleine bars, restaurants en winkels in het centrum.


Een andere bijzondere en lucratieve attractie is het 11e-eeuwse kasteel aan de rand van de stad waar u kunt uitkijken over de stad.


Een korte rit naar het fascinerende Montgó National Park om de lokale natuur te ervaren, behoort ook zeker tot de hoogtepunten van Denia.


U zult zich hier zeker niet vervelen omdat u zult een eindeloze keuze heeft aan geweldige vrijetijdsactiviteiten! Wanneer komt u naar Denia?