Top tips om deel te gaan uitmaken van de lokale gemeenschap bij verhuizing naar Spanje

Top tips om deel te gaan uitmaken van de lokale gemeenschap bij verhuizing naar SpanjeGa naar buiten!


Het klinkt misschien eenvoudig, maar gewoon de straat op gaan is essentieel bij het verhuizen naar een nieuw gebied. Het is de beste manier om nieuwe plaatsen te ontdekken en nieuwe mensen te leren kennen. Je ziet hoe je nieuwe thuis is en vindt andere mensen in de gemeenschap die dezelfde dingen gemeen hebben. Zorg ervoor dat je er benaderbaar uitziet en vergeet niet om te glimlachen naar mensen. Je weet maar nooit, je zou zo kunnen worden uitgenodigd om deel te nemen aan een volleybalwedstrijd op het strand, zorg ervoor dat je hebt geoefend! !


Sport


De verscheidenheid aan sporten waar je hier in Spanje aan deel kan nemen is uitstekend; het geweldige klimaat helpt! Er is een sport voor iedereen en meedoen is een geweldige manier om vrienden te ontmoeten en te socializen. Zelfs als het betekent dat je de eerste stap moet zetten door naar de lokale sport naar keuze te gaan en een potje mee te spelen, zul je er geen spijt van krijgen! Als je nog niet van sport houdt, wees dan niet bang om een nieuwe hobby aan te gaan. Je kunt vriendelijke nieuwe mensen ontmoeten en een aantal onvergetelijke ervaringen beleven door uit je comfortzone te stappen. Onze beste tip is om Padel te proberen, wat door alle leeftijden kan worden gespeeld.


Taal


Als je nog geen Spaans spreker bent, is het een goed idee om wat Spaanse vaardigheden bij te leren voordat je hier komt. Er zijn tegenwoordig allerlei leuke manieren om de basis te leren, van interactieve taalapps op je smartphone tot educatieve podcasts om je tijdens je reis naar je werk te vergezellen terwijl je droomt van een nieuw leven in Spanje. Als je de tijd hebt, zijn individuele en groepslessen ook fantastisch en helpen veel met de conversationele kant van het leren van de taal. Dit alles zorgt dat je klaar bent voor je verhuizing en helpt ervoor te zorgen dat de kleine dingen zoals het vragen om een tasje in de supermarkt een stuk minder afschrikwekkend lijken, waardoor je je kunt concentreren op het genieten van de levensstijl en het ontmoeten van de lokale bevolking.


Wees er om te helpen


Een goede manier om jezelf te integreren in de lokale gemeenschap is om een helpende hand te bieden. Ook al is het iets kleins als de deur voor iemand openhouden of iemand voor je in de rij laat gaan, mensen herinneren zich altijd een vriendelijk gezicht en zullen eerder geneigd zijn een gesprek met je aan te gaan de volgende keer dat jullie paden kruisen. Het vinden van een lokale vrijwilligersgroep met een doel waar je gepassioneerd over kunt zijn is een geweldige manier om betrokken te raken bij inzamelacties in de hele gemeenschap.


Dansen


Waar je ook woont in Spanje, ik kan je garanderen dat je een aantal lokale danslessen kunt vinden. Muziek en dans is een groot deel van de Spaanse cultuur en het is een geweldige manier om fit te blijven, plezier te hebben maar vooral om nieuwe mensen te leren kennen. Veel klassen willen ook achteraf socializen, wat alleen maar bijdraagt aan de ervaring. Er zijn genoeg dansen om uit te kiezen. Waarom niet beginnen met flamenco en eindigen met bachata en kijken of je je ritme tussendoor vindt?


Omarm de cultuur


Elk land heeft een andere cultuur, maar Spanje is de meest levendige en leuke om deel van uit te maken. Ga naar de lokale feesten, ik overdrijf niet als ik zeg dat de hele stad daar zal zijn! Word een vaste klant in je dichtstbijzijnde café en geniet van een heerlijke kop koffie terwijl je de wereld voorbij ziet gaan en geniet van het gratis koekje dat erbij komt. Begrijp dat uw avondmaaltijd een beetje later kan beginnen en dat de drankjes tot in de vroege uurtjes kunnen doorgaan, maar maak er deel van uit, geniet van elk aspect en je zult er geen spijt van krijgen!


Conclusie


Dit zijn allemaal geweldige manieren om je op weg te helpen deel uit te gaan maken van de gemeenschap in Spanje. Hoe meer je jezelf als een deel van de gemeenschap ziet, hoe makkelijker het zal zijn en je zult gesetteld zijn voor je het weet!