Leven als een digitale nomade? Spanje is uw seizoens-thuisbasis en hieronder leest u waarom

De COVID-19 crisis heeft zich over de hele wereld verspreid en daarom hebben steeds meer mensen hun werkroutine veranderd. De tijd dat we met zijn allen in een volle bus of trein zaten op weg naar ons werk, is al lang voorbij. Vrijheid lijkt nu de nieuwe dimensie van de toekomst. Maar waar wilt u de vrije maanden van uw nomadenbestaan doorbrengen? Het antwoord is een woord met zes letters: SPANJE. 

Lees verder om te ontdekken waarom. 

Spanje, een paradijs voor telewerkers

Misschien kent u de term nog niet, maar telewerken betekent gewoon dat u uw werk op afstand doet. Het is een toenemende trend die duidelijk is opgepikt door de Spaanse overheid en het land gaat zich nu focussen op het telewerk-toerisme (combinatie van werk en vakantie). Iedereen die niet aan een werkplek gebonden is, probeert altijd optimaal te genieten van het beste seizoen van elk land waar hij of zij werkt. Spanje ziet toekomst in deze vorm van toerisme en creëert honderden co-working spaces op paradijselijke locaties zoals de Costablanca. Een verslag typen of een plan uitwerken terwijl u over de diepblauwe Middellandse zee uitkijkt. Een droom die zomaar uit kan komen. 

Spanje, vanwege het fantastisch weer

In Spanje is het nooit te warm of te koud, het is gewoon altijd perfect (weer). U kunt heerlijk relaxen en een mooi kleurtje krijgen als u een van de prachtige stranden opzoekt of u lekker uitleeft op een van de wandel- of fietsroutes. Of ga heerlijk op een huurfiets genieten van een van de grote steden Het is zelfs mogelijk dat Spanje u in elk seizoen een verrassend avontuur biedt. En als u oorspronkelijk uit Noord-Europa komt, zult u het Spaanse weer het hele jaar door fantastisch vinden.

Spanje, omdat het betaalbaar is

Het klopt weliswaar dat Spanje niet goedkoop is vergeleken met andere landen in de wereld, maar voor een Europees land is het uitermate betaalbaar. U bent minder kwijt aan levensonderhoud dan bijvoorbeeld in Parijs, Londen of Amsterdam terwijl u toch kunt genieten van de classy Europese lifestyle. En dan praten we niet over een verschil van 10% maar eerder 42%, als we Madrid vergelijken met Londen en over 31% als we de kosten van levensonderhoud van Madrid vergelijken met die van Parijs. Als Europa uw bestemming is, moet het toch echt Spanje worden.

Spanje, vanwege zijn cultuur en geschiedenis

Bent u geïnteresseerd in cultuur? En hoe zit het met de historie? In Spanje vindt u enkele van de mooiste kastelen en er zijn door het hele land avonturen te beleven. Zo’n 500 jaar geleden, heerste Spanje over de wereld en de wereldzeeën en heeft daardoor een buitengewoon rijk en prachtig erfgoed achtergelaten. Dit spoor van oude civilisatie is tot op heden te zien aan objecten en gebouwen. Kunt u zich voorstellen om naar de top van een heuvel te klimmen om daar een oud kasteel aan te treffen met een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee? Zo ziet een uitstapje in Spanje eruit.

Spanje, de meest fantastische culinaire scene

Wat de Middellandse Zee betreft zijn er maar weinig culinaire scenes die zich kunnen meten aan die van Spanje. Van klassieke visgerechten direct uit de zee tot de meest fantastische Michelin sterrenrestaurants; de Spaanse keuken heeft het allemaal. Als u überhaupt verder komt dan de overheerlijke tapas en het hoofdgerecht haalt! U kunt er wel een jaar zijn en nog steeds niet alles hebben geproefd wat culinair Spanje te bieden heeft. Volg uw smaak en verdwaal in de overvloed aan keuzes die dit culinair indrukwekkende land biedt. 

Conclusie

Er was nog nooit een beter moment om een digitale nomade te worden. Spanje verwelkomt u, met supersnel internet, met hogesnelheidstreinen en directe vluchten vanuit de meeste plekken ter wereld. Wordt het geen tijd om te stoppen met het zien van allerlei beren op de weg en eindelijk te gaan voor het leven waarvan u droomt? Spanje wacht op u! Bent u klaar voor de grote sprong naar de toekomst?