Koop een Finca in Spanje en leef samen met de natuur

Een grondstuk kopen op een bevoorrecht stuk aarde als de Spaanse Costa Blanca kan uw leven compleet veranderen. Waarom zou u een finca kopen in plaats van een appartement of een huis? Daar zijn diverse redenen voor die we stuk voor stuk zullen belichten. Lees verder om erachter te komen waarom een finca aan de Spaanse Costa Blanca uw volgende onroerend goed aankoop zou moeten zijn.

Wat is een finca?

Een finca is een grondstuk met in het midden een huis. Van oudsher werd het omliggende land gebruikt voor het verbouwen van verschillende groenten. Rondom het hoofdgebouw staan meestal andere, kleinere gebouwen zoals schuren, paardenstallen en opslaghokken voor zaaigoed. Finca's bestaan al eeuwenlang. Hoe ouder ze zijn, hoe mooier de stijl en constructie is.

En voor wie het juiste woord zoekt: finca betekent zoiets als "boerderij", hoewel een finca een heel specifiek type boerderij is dat alleen in dit deel van de wereld voorkomt.

Wat kan ik ermee?

Hoewel sommige finca’s nog steeds omringd worden door bloeiende akkers, hebben de meeste ervan een andere bestemming gekregen zoals wijnproductie, weekendrecreatie in de natuur of zelfs toerisme. Bij een aankoop zijn dit enkele toepassingen die u kunt aangeven:

• voor een weekendje weg:  als u het wilt gebruiken ter ontspanning na een drukke werkweek in de stad, om samen met uw gezin te genieten van een geweldig uitje midden in de natuur. Paardrijden op een zonnige zondagmiddag met heel de familie is vaak de familiefoto van het jaar.

• als akkerland:  u kunt op uw finca ook verschillende soorten groenten verbouwen of zelfs wijn maken en daar een geregeld inkomen uit halen. Het is heel gebruikelijk dat de eigenaar daar mensen voor in dienst neemt en zo moeiteloos winst maakt.

• om toeristische redenen:  veel mensen willen graag met het hele gezin een weekend in de natuur doorbrengen en veel finca's bieden zulke weekenden, compleet met verschillende activiteiten, aan. Als dit uw doel is, kan het een investering zijn die een behoorlijke opbrengst oplevert en waarvan u tevens zelf kunt genieten als er geen gasten zijn.

Waarom de Costa Blanca in Spanje?

De Costa Blanca in Spanje heeft niet alleen enkele van de mooiste stranden van Europa maar is ook een prachtige plek om te investeren vanwege het brede scala aan landschappen en bezienswaardigheden. Het zal niet lang meer duren voordat iedereen dit prachtige gebied met uitzicht op de Middellandse Zee ontdekt. De prijzen zullen dan omhoog schieten. De koop van een finca in deze regio van Spanje, van Montgó tot het prachtige Denia en Javea tot aan de geweldige Spaanse Pueblos, garandeert u oneindig veel mogelijkheden voor ontspanning en plezier.

Conclusie

Wanneer u vandaag nog een finca aan de Costa Blanca koopt, wordt uw droom van een paradijs op aarde werkelijkheid. Stelt u zich dat directe contact met de natuur eens voor. Terwijl u vanuit het raam van een eeuwenoud koloniaal huis met een heerlijke kop koffie in de hand, geniet van het adembenemende uitzicht over uw bezit. Het kan voor u een winstgevende investering zijn, maar het kan ook een manier zijn om een ander leven te leiden. Een leven zonder last van stress, drukte, verkeer en alle andere ongemakken van het stadsleven. De tijd is er nu rijp voor: de mooiste finca’s ter wereld wachten op u. Neem actie en koop een finca in Spanje.