Een handleiding voor het kopen van onroerend goed in Denia

Denia ligt ten noorden van de groene berg Montgo, aan het einde van de meest spectaculaire lange en bochtige weg, die zorgt voor een ontzagwekkende mooie reis over de berg. Het panoramisch uitzicht op de glinsterende Middellandse Zee en het bergachtig terrein worden, als je klaar bent met je afdaling en in Denia arriveert, snel vervangen door Las Rotas en het uitgebreide aanbod aan onroerend goed dat daarbij hoort.


Het onroerend goed dat in Denia te koop is, draagt bij aan de schoonheid van de stad en met zo'n gevarieerde bevolking is er echt voor elk wat wils. Of je nu graag deel uitmaakt van de menigte en meedoet met de lokale feesten of op zoek bent naar een beetje kalmte en rust, Denia heeft het je hoe dan ook te bieden.


Denia is hard op weg om voor het kopen van onroerend goed aan de Costa Blanca één van de meest gevraagde gebieden te worden en heeft momenteel een snelgroeiende bevolking van 42.000 inwoners. Het is een gebied waar mensen, die op zoek zijn naar een tweede huis, maar moeilijk niet verliefd op kunnen worden, maar dat geldt nog meer voor mensen die het hele jaar door permanent in Denia willen wonen. 


Het kopen van onroerend goed kan een beetje overweldigend lijken, maar in dit artikel zullen we de verschillende soorten onroerend goed en de gebieden in Denia gedetailleerd uitleggen en je helpen om te beslissen wat precies het beste bij jou past.


Het centrum van Denia 


Wonen in het centrum van de stad biedt het hele jaar door een constante sfeer en je zult nooit iets tekortkomen. Het centrum is, als je kiest voor diversiteit, misschien wel het meest veelzijdig. Er is een goede mix van flats, appartementen, herenhuizen en penthouses in de aanbieding. De meerderheid hiervan heeft uitzicht op de Montgo of op zee en bevindt zich op loopafstand van zowel het strand van Las Marinas als het strand van Las Rotas. Je kunt hier meer over de stranden, die Denia te bieden heeft, lezen.


Onroerend goed op de Montgo


De berg Montgo in Denia, die in 1987 werd uitgeroepen tot een natuurpark, meet 753 meter boven zeeniveau en ligt tussen de steden Denia en Javea. Er zijn veel paden en wandelroutes op de berg, waar het grootste deel van het landschap bestaat uit pijnbomen, terrasvormig land en gevarieerde flora en fauna om te bewonderen. Het onroerend goed, dat te koop is op de berg in Denia, bestaat meestal uit villa's, bungalows of geschakelde herenhuizen met een eigen perceel en gemeenschappelijke zwembaden en tuinen. Het is een echte rustige plek om te wonen en ligt toch op korte afstand van Denia en de omliggende gebieden. Meer over de Montgo vind je hier.


De haven


Denia heeft een belangrijke vissershaven en een vooraanstaande commerciële jachthaven. Het vormt de brug het vasteland en de Balearen met verschillende afvaarten naar alle Balearen: Formentera, Ibiza, Mallorca en Menorca. Als je hier onroerend goed koopt, zul je zeker niet teleurgesteld worden. Net als in het centrum van Denia, is er ook hier een verscheidenheid aan onroerend goed te koop, van penthouse-appartementen tot appartementen. Met idyllische zonsondergangen en op een steenworp afstand van de jachthaven, is Denia Port een prachtige plek voor jouw huis. Lees op onze speciale pagina over Denia meer over het onroerend goed dat in Denia te koop is.


In beslag genomen huizen door de bank


Er zijn in Spanje, zelfs nu de crisisjaren al lang voorbij zijn, in 2019 nog steeds duizenden in beslag genomen woningen beschikbaar. Het vooruitzicht om een door de bank in beslag genomen onroerend goed te kopen, is een aantrekkelijke gedachte omdat het vaak een uitgelezen kans is omdat deze tegen bodemprijzen worden verkocht. De meeste hiervan zijn praktische projecten, maar wel een geweldige manier om geld te kunnen besparen en om winst te kunnen maken!

Bij MNM CostaBlanca werken we met je samen om jouw droomhuis en ideale locatie te ontdekken. We zijn er dan ook trots op om dit voor jou te mogen doen en om jouw droom te laten uitkomen.