Een gouden visum aanvragen in Spanje

Als u in Spanje in bijvoorbeeld onroerend goed wilt investeren, is de gouden visumregeling wellicht interessant. Deze regeling biedt u de mogelijkheid om maximaal tien jaar in Spanje te wonen en te werken mits u aan bepaalde eisen voldoet.


Vereisten om een gouden visum in Spanje aan te vragen

Als u overweegt om naar Spanje te verhuizen is het wellicht interessant om een gouden visum aan te vragen. Het gouden visum is een verblijfsvergunning waarmee u in Spanje kunt wonen en werken. Voor het verkrijgen van dit visum moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen, namelijk minstens 18 jaar oud zijn, vijf jaar in Spanje wonen en een aanzienlijke investering in de Spaanse economie doen.


Voordat u besluit het Spaanse gouden visum aan te vragen is het raadzaam een juridisch deskundige te raadplegen die u door de procedure heen helpt. De deskundigen van La Vida hebben een grondige kennis van de Spaanse wetgeving en van het plaatselijke banksysteem. Zij ondersteunen u bij het verkrijgen van alle vereiste documenten voor de goedkeuring van uw visumaanvraag. , De deskundigen van La Vida helpen de beginnende of ervaren zakenman verder.

Spanje is een uitermate aantrekkelijk land voor buitenlandse investeerders. De infrastructuur van het land staat bekend als een van de beste ter wereld. Bovendien biedt Spanje veel aantrekkelijke belastingvoordelen voor houders van een gouden visum. En het onderwijssysteem in Spanje is van een absoluut topniveau.

Hoewel de eisen voor het aanvragen van een gouden visum niet erg streng zijn, zijn er toch een paar zaken die de procedure kunnen vereenvoudigen. U dient een bankrekening te openen in Spanje maar u moet ook investeren in onroerend goed. Dit type investering is de meest populaire keuze voor aanvragers maar er zijn ook andere mogelijkheden.

U kunt bijvoorbeeld investeren in een startende onderneming. Als u een bedrijf om in te investeren hebt gekozen moet u een certificaat van een financiële tussenpersoon overleggen. Deze moet geregistreerd zijn bij de Spaanse Autoriteit voor Effecten en Markten (CNMV). Een andere optie is de aankoop van aandelen in een beursgenoteerd bedrijf. Als u op deze manier wilt investeren dient u een certificaat van een geregistreerde broker te overleggen.

Als u overweegt om onroerend goed in Spanje te kopen dient u een eigendomsbewijs van het kadaster te overleggen. Dit certificaat moet binnen drie maanden na uw aanvraag worden afgegeven. Uw investering komt alleen in aanmerking voor het gouden visum als u kunt aantonen dat de waarde van het onroerend goed dat u koopt minstens 500.000 euro is.

Daarnaast zijn er nog andere voorwaarden waaraan u moet voldoen. Zo moet u bijvoorbeeld een ziektekostenverzekering in Spanje overleggen. Ten slotte moet u Spanje bezoeken voordat u een aanvraag indient. Een advocaat helpt u snel en soepel door de gehele procedure heen.

Spanje biedt haar inwoners een aantal aantrekkelijke visumvrije investeringsmogelijkheden. Een van deze opties is het Spaanse Investor Visa dat wordt toegekend aan niet-EU ingezetenen die in een bedrijf of onroerend goed in Spanje investeren. Aanvragers moeten minstens 18 jaar oud zijn en mogen geen strafblad hebben. Bovendien moet de investering van de aanvrager een positieve sociaaleconomische impact hebben op de bedrijfssector.

Mogelijkheden voor investering in het kader van de Spaanse gouden visumregeling

Met het Spaanse gouden visum kunnen buitenlandse investeerders ingezetenen van Spanje worden. Dit visum biedt diverse voordelen en is een uitstekende keuze als u in Spanje wilt gaan wonen. Naast een verblijfsvergunning biedt het programma u ook de mogelijkheid om vrij door de Schengenzone te reizen.

Om in aanmerking te komen voor een Spaans gouden visum moet u eerst een aanzienlijk bedrag investeren in Spanje. U kunt dit bijvoorbeeld doen door een bedrijf te starten, door onroerend goed te kopen of in een bedrijf te investeren. Deze investeringen hebben aantrekkelijke belastingvoordelen voor ondernemers.

U kunt het visum zelf aanvragen maar u kunt natuurlijk ook de hulp van een advocaat inschakelen. Zodra u alle benodigde documenten heeft, gaat u naar het Spaans consulaat in het land waar u woont. Hier moet u een aanvraagformulier invullen. Belangrijk is wel dat u de informatie op het aanvraagformulier correct invult want anders kan uw aanvraag worden afgewezen.

Naast de investeringseisen dient u voor de goedkeuring van uw aanvraag nog een paar andere verklaringen te overleggen. Ten eerste moet u een geldige bankrekening hebben. U moet ook genoeg geld hebben om uzelf te kunnen onderhouden tijdens uw verblijf in Spanje en een blanco strafblad hebben.

Er zijn verder twee manieren om in een Spaanse startende onderneming te investeren. U kunt investeren als aandeelhouder van het bedrijf of u kunt investeren als individu. Beide opties brengen een aanzienlijke hoeveelheid papierwerk met zich mee. Raadpleeg daarom een professional als u besluit te investeren in een startende onderneming.

Een andere manier om in een Spaans bedrijf te investeren is de aankoop van een meerderheidsbelang in een Spaans bedrijf, een van de meest populaire investeringsmogelijkheden binnen het gouden visumprogramma. Investeren in een bedrijf is ingewikkelder dan de aankoop van onroerend goed maar het stelt u wel in staat om werkgelegenheid te creëren.

Een van de belangrijkste onderdelen van het investeringsproces is het laten vertalen van uw documenten naar het Spaans want u dient gecertificeerde kopieën van uw documenten overleggen. Zorg ervoor dat deze voorzien zijn van een apostille en dat ze notarieel bekrachtigd zijn. Als u bijvoorbeeld een buitenlandse investeerder in een bedrijf bent, heeft u een bewijs van goed gedrag en een certificaat van registratie nodig.

Wanneer u zover bent dat u uw investeringsdocumenten kunt indienen, moet u naar de Large Business and Strategic Groups Unit (de afdeling voor grote ondernemingen en strategische groepen) van het Spaanse consulaat in uw thuisland gaan of u dient deze documenten elektronisch in. Het Spaanse consulaat kijkt dan of uw documenten aan alle eisen voldoen.

Zodra de papieren zijn goedgekeurd, ontvangt u een gouden visum voor Spanje. Hiermee kunt u in Spanje wonen en zonder visum door alle Schengenlanden reizen. U moet wel minstens 183 dagen per jaar in Spanje verblijven anders moet u inkomstenbelasting betalen.

Vereisten om een gouden visum in Spanje te verlengen

Als u een gouden visum in Spanje wilt aanvragen c.q. verlengen, moet u ervoor zorgen dat u aan de juiste voorwaarden voldoet. Niet alleen moet u voldoen aan bepaalde verblijfs- en visumvereisten maar u moet ook een paar financiële transacties voltooien en een vergoeding betalen voor uw aanvraag.


Het eerste dat u moet doen is een Spaanse bankrekening openen. Hiervoor heeft u een kopie nodig van uw geboorteakte en het paspoort van uw minderjarige kinderen. Bovendien moeten uw documenten door een beëdigd vertaler naar het Spaans zijn vertaald. Nadat u een Spaanse bankrekening heeft geopend, kunt u uw visum- en verblijfsaanvraag sneller afronden.

Een andere vereiste is een particuliere ziektekostenverzekering. Om gratis medische zorg te krijgen heeft u een Spaans sofinummer nodig. Er zijn twee manieren om een Spaans sofinummer te krijgen, bijvoorbeeld door werknemer te worden van een Spaans bedrijf.

U moet uw aanvraag en andere documenten indienen bij een wettelijk vertegenwoordiger. Meestal wordt hiervoor een advocaat aanbevolen maar u kunt dit ook zelf doen. La Vida - Golden Visa kan u bij dit proces ondersteunen. Hun experts hebben ervaring met lokale advocaten, bemiddelaars en banken. Zij helpen u bij het voorbereiden van uw aanvraag, het verkrijgen van een bankrekening en het vinden van een bemiddelaar.

Wanneer u minstens een jaar in Spanje bent, kunt u een permanente verblijfsvergunning aanvragen. Daarmee kunt u in Spanje wonen en werken als werknemer. U moet wel minstens één keer per jaar in Spanje zijn om uw status te behouden. Het is ook mogelijk om het Spaanse staatsburgerschap aan te vragen als u tien jaar in Spanje hebt gewoond.

Deze investeringsprogramma's eisen bovendien dat u een bepaald bedrag investeert in een vooraf aangewezen bedrijf, een nieuwe onderneming of dat u een investering doet die een sociale impact heeft. Sommigen van deze investeringen omvatten onroerend goed, financiële activa of aandelen. Afhankelijk van het soort van investering dat u wilt gaan doen, moet u een investeringscertificaat overleggen aan de Spaanse overheid.