Dit is hét moment om te investeren ... Een blik op het huizen-panorama van de Costa Blanca?

De wereld zal na COVID-19 niet meer hetzelfde zijn. Dat geldt vooral als wij het over de huizenmarkt hebben. Het aantal transacties is zo drastisch teruggelopen, dat huizenbezitters meer dan bereid zijn om opnieuw over de prijs te onderhandelen en liquide middelen prefereren boven het bezit van een stel stenen. Is dit het ultieme moment met de beste investeringskansen waarop u hebt gewacht? Lees meer en kijk waarom het zo gunstig is om in 2020 geld te hebben om te investeren. 

De rente is lager dan ooit

Laten wij eens een denkbeeldige situatie schetsen om te illustreren hoe u dit uitdagende moment tot het succesvolste van uw leven kunt maken. Stel: Marieke en Bas hebben een grote som geld geërfd en hebben het meteen op de bank gezet. Geld op de bank is nu erg onrendabel. De financiële markten gaan weliswaar op en neer, maar de rente blijft laag. Met andere woorden: het leven van Marieke en Bas blijft precies zoals het was. Zij blijven gewoon werken alsof er niets veranderd is. 

De tijd verstrijkt en langzaamaan trekt de wereldmarkt weer aan. De unieke kansen die tijdens de crisis nog binnen handbereik lagen, zijn verdwenen. Marieke en Bas hebben na tien jaar nog steeds hetzelfde bedrag op hun rekening staan, dat door inflatie bovendien minder waard is geworden. En het huis, waarvan zij eigenaar hadden kunnen zijn, kunnen ze dan niet meer betalen. Veel onrendabel geld op de bank kan zelfs betekenen, dat je negatieve rente moet betalen en je kapitaal ook daadwerkelijk inkrimpt. 

Mensen met lef worden beloond

Stel, Marieke - de dapperste van het stel - is degene die het voortouw neemt. Zij haalt Bas over om het aan te durven en het geërfde geld te investeren. Marieke is er namelijk achtergekomen dat haar droomhuis aan de Costa Blanca nu dichterbij is dan ooit. Na de recessie heeft COVID-19 de huizenmarkt het hardst getroffen. De prijzen kelderden dramatisch. Bas aarzelt nog steeds, maar hij houdt van Marieke en ziet de twinkeling in haar ogen. Zij hakken op tijd de knoop door om te investeren en worden eigenaar van het huis waarvan Marieke altijd al droomde. Lef hebben wordt dus beloond. 

De prijzen dalen maar een beperkte tijd

De boodschap van het verhaal van Marieke en Bas is, dat het tijdvenster dat de COVID-19-crisis creëert niet altijd open zal staan. Iedereen die nu aarzelt, zal straks de verliezer zijn. Als de markt weer aantrekt en de vraag stijgt, zullen ook de prijzen stijgen. Daarom is het belangrijk om dit unieke moment in de geschiedenis van de wereldeconomie te benutten. En wie het geld heeft, heeft ook de macht om over de prijs te onderhandelen.

De tijd is „NU"

Dat heeft Marieke haar Bas duidelijk weten te maken. Hij heeft tenslotte zijn handtekening onder de koopovereenkomst gezet. En dat tegen een aanzienlijk lagere prijs dan normaal. En waarom heeft Marieke dit aan Bas verteld? Het antwoord is heel simpel: omdat het de realiteit is. Iedereen die het geluk heeft jong te zijn en over geld voor een investering te beschikken, zal jaren later nog steeds blij zijn, dat hij heeft durven te investeren. 

Ja, het huis dat u vandaag voor een fractie van de daadwerkelijke waarde kunt kopen, zal na de storm zijn oorspronkelijke waarde terugkrijgen. U zult net als Marieke en Bas eigenaar zijn van een fantastisch huis en er voor de rest van uw leven van genieten. Of het voor een aanzienlijk hogere prijs weer verkopen. 

De conclusie

Jong zijn en geen lef hebben, is haast een kosmische tegenstrijdigheid. Als u het geluk hebt om over de middelen te beschikken om te investeren in een van de mooiste regio´s ter wereld, benut dan nu uw kansen. Want vergeet niet, die tijd is echt nú. Deze unieke kans is er maar een beperkte tijd.