De geschiedenis van Javea

Zijn al uw vrienden en collega´s weer begonnen over hun boeiende vastgoedplannen? Ook al vindt u het niet zo leuk om naar al die verhalen over hun onroerend goedplannen en -projecten te luisteren, het zou een teken kunnen zijn om zelf eens na te gaan denken over uw eigen vastgoedplannen.  

De aankoop van een appartement, een villa of een ander pand op een plek met veel geschiedenis en cultuur is een heel wijze beslissing, voor nu maar ook voor de toekomst.

Als u op zoek bent naar een plek waar u winstgevend onroerend goed kunt kopen, een vredige plek met een rijke geschiedenis zoekt maar waar ook een veel landschappelijk schoon voorhanden is, mogen we u dan misschien Javea voorstellen? 

Wilt u weten waar dit is en wat Javea te bieden heeft? Laat ons dan samen eens naar de geschiedenis van deze regio kijken en u zult merken waarom Javea ideaal is als het gaat om een ideale plek voor de aankoop van een tweede huis.  

De geschiedenis van Javea

Javea biedt onthutsend veel prachtige en interessante overblijfselen uit een rijk verleden. Een van de hoogtepunten is wel de geschiedenis van Javea zelf. 

Ja, toegegeven, de zandstranden en de charme van deze kustplaats is minstens zo aantrekkelijk voor zowel de bewoners als voor potentiële onroerend goedkopers maar een beetje geschiedenis, verrijkt met avontuur en geheimzinnigheid is simpelweg zeer interessant voor iedereen die naar Javea wil komen. 

De vroegste menselijke beschaving 

Eeuwen geleden was Spanje nog verdeeld in verschillende koninkrijken. Javea was onderdeel van een van deze koninkrijken. Op het platteland zijn bewijzen gevonden van een meer dan 30.000 jaar oude menselijke beschaving. 

Destijds waren de mensen jagers en verzamelaars. De menselijke bewoning zoals wij die nu kennen, was er nog niet. 

De Romeinen in Javea

In de loop der eeuwen kwamen verschillende culturen, volkeren, stammen en gebruiken naar Javea. De Romeinen hebben de stad in de 2de eeuw gebruikt als haven. In het museum in het oude gedeelte van de stad kunt u de restanten uit de Romeinse tijd bezichtigen.

Her verleden van Javea - de islamitische Moren

Nadat de Romeinen het land hadden verlaten, bleef Javea lange tijd onbewoond tot in de 9e eeuw de islamitische Moren zich in Javea vestigden.

Naast de artistieke en culturele overblijfselen is nu nog steeds de blijvende invloed van de Moren in Javea zichtbaar. Vóór de Moorse tijd was de regio voornamelijk bevolkt door blonde mensen met blauwe ogen.

De aankomst van de Christenen in Javea

In 1244 vielen de Christenen Javea binnen en brachten de heerschappij van de Moren ten val. Als u in juli Javea bezoekt, mag u het feest "De Moren en de Christenen" zeker niet missen. Dan verkleden de bewoners zich in extravagante kostuums en speelt men de gevecht scenes van een bloedige oorlog uit deze turbulente tijden na. 

Bedreiging door piraten

Er is altijd de belofte van spanning en avontuur zodra er piraten ten tonele verschijnen, hoewel in de beginperiode de bewoners van Javea dit waarschijnlijk niet zo avontuurlijk hebben ervaren.

Integendeel, ze waren doodsbang vanwege de dreiging van de piraten. Daarom hebben zij een verdedigingsmuur gebouwd. Zelfs de vissers woonden binnen deze stadsmuur. 

Historische monumenten in Javea

Nu u meer weet over de geschiedenis van Javea is uw interesse vast gewekt. Wat valt er nog meer te ontdekken in en rond Javea? 

Bezoek de historische steden en monumenten in Javea en herbeleef de avonturen in uw hoofd. De aankoop van vastgoed in de omgeving van deze historische plekken zijn uw tijd en investering zeker de moeite waard.  

De kerk van San Bartolomé

Eeuwenlang bood dit gotische monument, dat oorspronkelijk als verdedigingsbolwerk werd opgericht, mensen bescherming en was tegelijkertijd een plaats voor gebed.

De route van de uitkijkpunten

Tussen Cabo de San Antonio en het strand van Granadella kunt u vanaf 14 fascinerende uitkijkpunten genieten van het fantastische uitzicht op de Middellandse Zee.

Ambolo, Porticholand en de toren van Torronel

Deze indrukwekkende uitkijkpunten werden allen aangelegd op strategische plekken langs de kust voor bewaking en beveiliging van de bewoners.

De kerk van de Maagd van Loreto

In deze kerk komen het heden en verleden samen als het over ontwerp en structuur gaat. De kerk is gebouwd met cement en ijzer en heeft een ovale vorm die de kiel van een schip voorstelt. 

Hermitage van Christus van Calvarieberg

Deze 19eeeuwse kapel bekoort de oplettende bezoeker door de combinatie van geometrische vormen en de blauw betegelde koepel. Direct bij binnenkomst is een afbeelding te zien van Jezus van Nazareth. 

Casa Bolufer

Dit gebouw op het kerkplein heeft een bijzonder boeiende architectuur. De gevel is afgewerkt in tufsteen, de ramen en balkons zijn versierd met smeedijzeren tralies en een houten lambrisering verfraait het interieur van dit pand.

Natuurlijk zijn er nog een heleboel andere fascinerende bezienswaardigheden in Javea, zoals de Capsades toren, de Acequia de la Noria, de kapel van Popul en het paleis van Antonio Bañuls, om er maar een paar te noemen. Een tweede huis in Javea staat garant voor een heleboel vertier.