De Costa Blanca, een sprookjesland in alle seizoenen van het jaar. Wat is er in de herfst allemaal te doen?

Hoewel langs de Costa Blanca elk jaar in de zomer en lente de oceaan centraal staat, heeft deze unieke locatie veel meer te bieden. Maak kennis met de mooiste plekjes om een nieuw paradijs op aarde te ontdekken in een wollen trui in plaats van in een badpak.

Laat u verrassen door de natuurlijke schoonheid van de Costa Blanca in de koelere maanden van het jaar. Blijf lezen en we laten u meer zien!

Serra de Mariola Natural Park

Dit park biedt alles van de archeologische restanten, variërend van het Midden-Paleolithicum tot de Middeleeuwen, tot aan de ongerepte schoonheid van de rotsformaties. De natuurlijke ondergrondse waterlagen vormen gelijk ook de basis van meerdere bronnen en fonteinen die de alom tegenwoordige weelderige vegetatie voeden. 

Tijdens uw verblijf in het park komt u allerlei inheemse diersoorten tegen zoals wilde katten, marters, wilde zwijnen en konijnen.

Font Roja Natural Park 

Als u tijdens uw verblijf aan de Costa Blanca de meer traditionele architectuur wilt ontdekken met juweeltjes zoals de Nevera Coloma, dan is dit park een absolute aanrader. Het ligt direct naast de Serra de Mariola en beide parken hebben soortgelijke flora en fauna. Men vindt er steeneikenbossen, de kamperfoelie en klimop groeit en bloeit er in overvloed. Bovendien is de natuurlijke geur van bomen en bloemen als een parfum voor je zintuigen.

Marjal de Pego-Oliva Natural Park

Omdat het water in dit natuurpark van zo'n hoge kwaliteit is, is de flora en fauna als de waterlelies, kleine garnalen (gamba's) en landschildpadden overal zichtbaar. Het park heeft een minimalistisch en rustiek ontwerp dat het uitzicht nog adembenemender maakt.

Penyal d’Ifac

Deze indrukwekkende kalksteenrots rijst triomfantelijk uit het water en is het belangrijkste symbool van de stad Calpe. Hoewel er niet veel vegetatie is, is er wel een overvloed aan vogelsoorten te bevorderen zoals bijvoorbeeld de slechtvalk. Een ander uniek schouwspel is het leven in de meeuwenkolonies. Deze vogels profiteren van de bescherming die de rots tegen de wind biedt wanneer ze hier nestelen.

Serra Gelada Natural Park

Het uitzicht op de Middellandse Zee vanuit dit natuurpark is misschien wel het meest adembenemende dat de Costa Blanca te bieden heeft. Aangezien het park voor 80% uit water en voor 20% uit land bestaat, heeft u, na een mooie wandeling naar de top van de Alt del Governador, een fantastisch panorama op het blauwste water dat er bestaat. Ook het mediterrane bos en de unieke fossielduin maken een bezoek aan dit park zeer de moeite waard.

Montgó Natural Park

De Montgó-berg is een van de meest prominente bezienswaardigheden van de regio. Langs de uitgezette paden kunt u gemakkelijk de lokale vegetatie en fauna bewonderen waaronder veel vogelsoorten. De natuurlijke dennenbossen en archeologische vindplaatsen maken het park tot een echte attractie voor het hele gezin.

La Mata-Torrevieja Natural Park

Als u nog nooit een zoutmeer hebt gezien dan is dit park een wel heel bijzondere verrassing. Het zicht op een zoutmeer dat is omringd door een prachtig mediterraan landschap in zijn natuurlijke omgeving is een unieke gewaarwording voor elke reiziger.

Las Salinas de Santa Pola Natural Park

Kijken naar de flamingo's in dit park lijkt wel op een scene uit een film. Ze pauzeren op hun trekroute bij de kunstmatige zoutmeren en verfraaien het landschap zoals maar weinig andere soorten op aarde dat doen.

El Fondo Natural Park

Dit natuurpark, dat oorspronkelijk een lagune was voor irrigatie van het landschap, biedt onderdak aan vele, inmiddels zich herstellende, bedreigde diersoorten. Een bezoek aan dit park is uw kans om enkele mooie exemplaren van wintertalingen en malvasia's (een inheemse eend) te zien die elders niet meer voorkomen.

Conclusie

Kortom, een bezoek aan de Costa Blanca op enig moment van het jaar is een ware traktatie voor alle zintuigen. In de zomer zijn er volop wateractiviteiten in de regio en is er een bruisend nachtleven. Trek tijdens de koudere maanden van het jaar uw schoenen aan, neem een flesje water mee en volg onze tips van hierboven om de verborgen juweeltjes van de regio te ontdekken. 

Geniet van uw wandelavonturen!